Ik ben er weer… geloof ik! Wat een intensieve weken waren dit. Na onze verhuizing dacht ik nog naïef dat ik van de ene keuken zó de andere in zou stappen om gewoon weer verder te gaan met koken en schrijven. Maar dat liep natuurlijk helemaal anders. Gelukkig gaf het mooie weer van vorige week me precies wat ik nodig had: rust, zon en frisse inspiratie voor nieuwe recepten. En bij dat zomerse gevoel past niets beter dan een lichte, makkelijke maaltijd, zoals deze pastasalade met sperziebonen en kip in frisse citroenmarinade.
Koude pastasalade met kip
Dat hele verhuisproces bleek toch wat meer voeten in de aarde te hebben. Ik dacht dat ik energie voor tien zou hebben, maar de waarheid was anders: ik was gewoon moe. De inspiratie was ver te zoeken, en toen ik nét weer een beetje in de flow kwam, was mijn oudste dochter ziek. Het was allemaal even veel. Maar inmiddels zijn we weer up and running – en dus verschijnen er ook weer nieuwe recepten op de blog.
We trappen af met een van mijn favoriete makkelijke zomergerechten: een koude pastasalade met kip en sperziebonen. Ideaal op warme dagen wanneer je weinig zin hebt om lang in de keuken te staan, of wanneer je juist met een goedgevulde picknickmand de natuur in wilt. Deze pastasalade is zo’n gerecht dat je makkelijk van tevoren maakt en ook nog eens heel goed mee te nemen is.
Makkelijke maaltijdsalade met kip en boontjes
Zelf vind ik het fijn om dit soort salades in de ochtend al klaar te maken, zodat ik op warme dagen in de avond alleen nog maar een bord hoef te pakken. Deze variant met sperzieboontjes, gegrilde kip en een frisse citroenachtige marinade is echt mijn go-to geworden. Hij is lekker vullend, maar toch licht, en je kunt ‘m ook lauwwarm eten als je daar van houdt.
Het fijne aan een pastasalade met kip is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Voeg extra groenten toe, wissel van dressing, of vervang de kip door bijvoorbeeld gegrilde zalm of falafel voor een andere twist. Maar zoals-ie hier staat, is hij al verrassend lekker en heerlijk zomers.
Nu alleen nog hopen dat de zon weer snel terugkomt…
Meer lekkere pastasalades?
Ik ben dol op pastasalades – je vindt er al heel wat op mijn blog. Deze pastasalade met sperziebonen en kip is perfect als je van een beetje pit houdt, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Probeer ook eens:
- Italiaanse pastasalade met prosciutto
- Pastasalade met kip en pesto
- Pastasalade met chorizo
- Pastasalade met courgette, perzik en mozzarella
- Pastasalade met broccoli en balsamico dressing
- Pastasalade met rucola, champignons en feta

Nodig
- 2 Pannen
Ingrediënten
- 200 gram pasta
- 300 gram sperziebonen
- 75 gram gemengde sla
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 200 gram kipfilet
- ½ citroen
- 2 el olijfolie (+ extra)
- 2 tl rozemarijng (gedroogd)
- 1 teen knoflook
- snuf peper
- snuf zout
- Parmezaanse kaas
Bereiden
- Maak de marinade voor de kip klaar door het sap van 1/2 in een schaal te mengen met 3 el olijfolie. Voeg rozemarijn, peper en zout toe en pers een teen knoflook hierbij uit. Snij de kipfilet over het dikke deel doormidden en leg daarna voor 30 minuten in de marinade. Keer regelmatig om.
- Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg de pasta toe - ik gebruikte kleine schelpen - en kook deze in 6-8 minuten beetgaar. Laat de pasta niet te lang koken! Giet af, laat uitlekken in een vergiet, doe dan terug in de pan en roer 1 el olijfolie door de pasta. Laat de pasta afkoelen.
- Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes en doe in de pan. Vul met een laagje water en zet op het vuur. Kook de boontjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat de boontjes afkoelen.
- Snij in tussentijd de rode ui in fijne ringen en de paprika en zongedroogde tomaten in stukjes.
- Zet de grillpan op het vuur en laat warm worden zonder verder nog olie toe te voegen. Grill de kipfilets in 3 a 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat even rusten en snij in stukjes.
- Doe de gemengde sla in de saladeschaal. Voeg hier de pasta, sperziebonen, rode ui, paprika en zongedroogde tomaten aan toe. Schep als laatste de kipfilet door de pastasalade en voeg eventueel nog een beetje olie uit de pot van de zongedroogde tomaten toe. Maak af met de Parmezaanse kaas en eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Ga je aan de slag met met dit recept voor pastasalade met sperziebonen en kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
3 reacties
Hoeveel personen is de pastasalade?
Mijn recepten zijn eigenlijk altijd voor 3 a 4 personen, maar in dit geval ligt het er ook een beetje aan hoe je de pastasalade eet. Als het een avondmaaltijd is, kun je iets meer pasta toevoegen. Maar als ie meegaat in de picknickmand is het echt wel voldoende voor 4!
Wat een leuk recept! Ga het snel eens uit proberen thuis voor mij en mijn vriend!