Maak de marinade voor de kip klaar door het sap van 1/2 in een schaal te mengen met 3 el olijfolie. Voeg rozemarijn, peper en zout toe en pers een teen knoflook hierbij uit. Snij de kipfilet over het dikke deel doormidden en leg daarna voor 30 minuten in de marinade. Keer regelmatig om.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg de pasta toe - ik gebruikte kleine schelpen - en kook deze in 6-8 minuten beetgaar. Laat de pasta niet te lang koken! Giet af, laat uitlekken in een vergiet, doe dan terug in de pan en roer 1 el olijfolie door de pasta. Laat de pasta afkoelen.
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes en doe in de pan. Vul met een laagje water en zet op het vuur. Kook de boontjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat de boontjes afkoelen.
Snij in tussentijd de rode ui in fijne ringen en de paprika en zongedroogde tomaten in stukjes.
Zet de grillpan op het vuur en laat warm worden zonder verder nog olie toe te voegen. Grill de kipfilets in 3 a 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat even rusten en snij in stukjes.
Doe de gemengde sla in de saladeschaal. Voeg hier de pasta, sperziebonen, rode ui, paprika en zongedroogde tomaten aan toe. Schep als laatste de kipfilet door de pastasalade en voeg eventueel nog een beetje olie uit de pot van de zongedroogde tomaten toe. Maak af met de Parmezaanse kaas en eet smakelijk!