Zet een pan met flink wat water op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet af, doe terug in de pan, voeg 1 el olijfolie toe, roer even door en laat afkoelen.
Meng in een schaaltje de olijfolie met het sap van 1/2 citroen. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven het schaaltje. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze samen met het chilipoeder toe. Pluk kleine plukjes van de buffelmozzarella en leg deze in de marinade. Schep even om en zet apart.
Was de courgette en snij hier dunne plakken van. Snij de perziken doormidden, draai de helften in tegengestelde richting en haal de kanten van elkaar. Verwijder de pit en snij de perzik daarna in plakjes.
Verwarm de grillpan maar voeg geen olie toe. Leg eerst de plakken courgette in de pan en grill deze aan beide kanten zo’n 2 minuten. Schep uit de pan en leg even apart.
Leg daarna de plakjes perzik in de grillpan en laat ze aan beiden kanten 1 a 2 minuten bakken. Haal de perzik uit de pan en leg ook even apart.
Maak eventueel de grillpan even schoon en doe dan de plakjes ontbijtspek erin. Laat deze aan beiden kanten mooi bruin worden en leg ze dan op een vel keukenpapier. Zo kan het vet eruit lopen. Leg een vel keukenpapier on top en druk voorzichtig aan.
Leg de blaadjes spinazie op een grote saladeschaal. Verdeel hier de pasta, courgette en perzik over. Snij de tomaatjes in kwarten en voeg deze toe. Schep de mozzarella uit het schaaltje en leg op de salade.
Verkruimel de plakjes ontbijtspek en strooi deze over de pastasalade met courgette, perzik en mozzarella. Laat de zomer maar komen!