Ga terug
+ servings
pittige bloemkoolrijst, zelf bloemkoolrijst maken, bloemkoolrijst recept

Pittige bloemkoolrijst

Makkelijk recept voor bloemkoolrijst met knoflook en rode peper
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Oosters
Groente, Koolhydraatarme recepten, vegetarisch
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool (roosjes)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 1/2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Het heerlijke aan deze pittige bloemkoolrijst is dat dit gerecht echt zo op tafel staat. Je hebt wel een goede keukenmachine met foodprocessor nodig om de rijst klaar te maken.
  • Doe de bloemkoolroosjes in de foodprocessor van de keukenmachine en hak tot fijne korrels. Doe de bloemkoolrijst in een schaal. Voeg hier de komijn, kurkuma, kerrie, koriander en cayennepeper aan toe.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper heel fijn.
  • Verwarm een wokpan op het vuur en schenk hier wat olie in. Fruit de ui aan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de rode peper en de bloemkoolrijst toe.
  • Roerbak de pittige bloemkoolrijst zo’n 3 tot 5 minuten op hoog vuur. Serveer met het Vietnamees stoofvlees!
Calorieën: 91kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl