het maken van deze groene salade is natuurlijk absoluut niet ingewikkeld. Ik wil je vooral inspireren en laten zien hoe eenvoudig het is wat extra groen op tafel te zetten.
Doe de gemengde salade in een grote saladeschaal.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij kleine blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer, ik verwijder hier ook de zaadjes.
Schrap de wortelen en snij fijn. Snij de tomaatjes en bolletjes mozzarella in kwarten.
Schaaf met een dunschiller een paar plakjes Parmezaanse kaas en verkruimel deze.
Maak een eenvoudige Italiaanse dressing aan door wat olijfolie te mengen met azijn, kruiden als oregano, tijm, basilicum (vers!) of peterselie (vers!) en een snuf zout en peper. Roer goed door elkaar.
Voeg nu de gesneden paprika, komkommer, wortel, tomaatjes, mozzarella en Parmezaanse kaas toe aan de saladeschaal. Schenk de dressing er overheen en schep even door. Deze groene salade gaat echt overal goed bij, je kunt natuurlijk altijd nog wat extra veggies toevoegen. Maar als basis is dit recept ideaal!