Ga terug
+ servings
pulled champignons, pulled mushroom, pulled vega, pulled veggie

Wraps met pulled champignons

Vegetarisch recept voor wraps met pulled champignons in ketjap saus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Oosters
Groente, vegetarisch
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal (optioneel)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Chinese 5 spice kruidenmix
  • 4 wraps
  • gemengde sla
  • rauwkost; kleine tomaatjes en groentekiemen
  • knoflooksaus

Bereiden

  • Anders dan bij pulled chicken of pulled pork – waar ik meestal een vork gebruik om het vlees uit elkaar te trekken… is het bij de oesterzwammen toch makkelijker om dit met je handen te doen!
  • Trek de oesterzwammen in fijne slierten. Borstel de kastanjechampignons nog even en snij deze in fijne reepjes.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in fijne stukjes. De zaadjes liet ik zitten, maar hou je niet van pittig dan kun je deze verwijderen. 
  • Verwarm de sesamolie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Doe de oesterszwammen en kastanjechampignons in de pan en bak deze zo’n 5 minuten zachtjes mee. 
  • Schenk de ketjap bij de pulled champignons en pers de limoen uit boven de pan. Doe ook de sambal (optioneel, ik hou van pittig!), chilisaus, paprikapoeder en Chinese 5 spices in de pan en laat nu nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot de champignons gaar zijn en de saus wat ingedikt.
  • Beleg de wraps met wat gemengde sla en pulled champignons en serveer met zelfgemaakte knoflooksaus!
Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwit: 10g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl