Ga terug
+ servings
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade

Makkelijk recept voor frisse zoet-zure komkommersalade met Oosterse dressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Oosters
Groente, Salade recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1/2 limoen
  • 2 bos-ui
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel honing
  • snuf zout

Bereiden

  • Voor deze Oosterse komkommersalade was je eerst de komkommer onder de kraan en snij je deze daarna met een kaasschaaf, scherp mes of met een mandoline in hele fijne plakjes. Ze mogen echt flinterdun zijn!
  • Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes als je de salade niet al te pittig wilt hebben. Snij daarna in fijne stukjes.
  • Hak de peterselie grof. Snij de bosui in fijne ringen.
  • Doe de plakjes komkommer samen met de rode peper, peterselie en bosui in een schaaltje. Pers hier 1/2 limoen boven uit. Voeg dan de sesamolie, azijn, honing en een klein(!) snufje zout aan toe. Meng goed door elkaar en laat liefst even staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Je kunt deze salade goed van tevoren klaar maken, bewaar dan afgedekt in de koelkast! Deze Oosterse komkommersalade past trouwens ook erg goed bij mijn recept voor Indonesische rendang of bij het recept voor bami goreng!
Calorieën: 24kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl