Ga terug
+ servings
Sajoer boontjes, pittige Indische boontjes, Indonesische sperziebonen recept

Indonesische sajoer boontjes

Makkelijk recept voor pittige Indische sperziebonen met sambal
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Indonesisch
Groente
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 250 ml water
  • 1/4 bouillonblokje groenten
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 limoen
  • scheutje olie (om te bakken)

Bereiden

  • Dop de boontjes, ik sneed alleen de kontjes eraf.
  • Schil de ui en snipper deze. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn. Schil de gember.
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook de peper toe. Rasp de gember en bak even kort mee.
  • Voeg de sambal, trassi en de laos toe en roer door. Trassi is garnalenpasta, dit koop je o.a. gewoon bij de supermarkt. Doe nu de sperziebonen in de pan en bak even kort mee.
  • Schenk 250 ml water in de pan en verbrokkel het bouillonblokje, voeg dit samen met de palmsuiker toe. Doe de laurierblaadjes in de pan, draai het vuur laag en laat de boontjes in zo’n 10 minuten gaar worden.
  • Roer als laatste nog de kokosmelk en het sap van 1/2 limoen door de saus en serveer de sajoer boontjes met rijst of bami. Enjoy!
Calorieën: 82kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl