Ga terug
+ servings
zelf satesaus maken

Zelf satésaus maken

Makkelijk recept voor de lekkerste pindasaus gemaakt met pindakaas en kokosmelk
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Saus
Oosters
BBQ, Sauzen, Zelf maken
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pindakaas (zonder toevoegingen)
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 75 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 teen knoflook
  • 4 theelepels sambal (naar eigen smaak)
  • 1/2 theelepel komijn

Bereiden

  • Doe de pindakaas, kokosmelk, olijfolie en ketjap in de steelpan en zet de pan op een laag vuurtje. Schenk nu in eerste instantie 75 ml water bij de saus. Roer de ingrediënten door elkaar en laat rustig warm worden. Je zult zien dat de pindakaas steeds zachter wordt en de saus egaal wordt.
  • Pers de knoflook boven de steelpan uit, voeg de sambal en komijn toe en roer nogmaals goed door.
  • Is de satesaus nog te dik, voeg dan nu wat extra water toe. Serveer met zelfgemaakte saté en een frisse salade.
Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 1g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl