Snij de kippendijfilet in blokjes en doe deze in een schaal.
Schil en snipper de ui, dit mag heel fijn. Verwijder de steel van de peper, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij fijn. Doe de ui en de peper bij de kippendijfilet in de schaal. Pers hier de knoflook en gember bij uit.
Pers het sap van 1 limoen uit boven de schaal. Strooi hier nu ook de komijn en ketoembar bij. Ik hou van komijn, dus ik doe vaak wat extra….
Schenk nu 100 ml olijfolie bij de kippendijfilet en voeg ook de ketjap en sambal toe. Roer goed door. Dek de schaal af met folie en laat het liefst een hele middag of zelfs hele nacht rustig in de koelkast staan.
Wanneer je de kipsaté wil gaan klaar maken, is het handig om de houten prikkers even te laten weken in wat water. Dit voorkomt dat de stokjes gaan verbranden. Rijg de kipblokjes aan de prikkers en grill ze op de bbq rondom mooi bruin en gaar. En natuurlijk eet je hier zelfgemaakte satésaus bij!