Ga terug
+ servings
pasta pesto

Pasta pesto met spinazie en doperwten

Makkelijk recept voor pasta pesto met spek, spinazie, doperwten en mozzarella
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram pasta (naar keuze)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram spekreepjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 2 theelepels groene pesto
  • 100 ml kookroom (plantaardig)
  • 1 bol mozzarella
  • 3 takjes verse peterselie
  • 10 smaaktomaatjes
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Laat de doperwten alvast ontdooien.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies al dente (beetgaar).
  • Zet de wokpan op het vuur en voeg hier de spekreepjes aan toe. Gebruik verder geen olie of boter! Wanneer de spekreepjes licht krokant worden, voeg je de ui toe en pers je de knoflook uit boven de pan. Bak mee tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Doe als laatste ook de doperwten in de wokpan en bak kort mee. Zet het vuur laag, voeg de pesto en room toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij de tomaatjes in kwarten en hak de peterselie fijn.Snij de mozzarella in blokjes. Voeg toe aan de saus en zet dan het vuur uit. De mozzarella kan zo een heel klein beetje smelten.
  • Schep als laatste de pasta door de saus en roer goed door. Serveer de pasta pesto met spinazie en doperwten met wat Parmezaanse kaas en geniet!
Calorieën: 633kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwit: 20g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl