Ga terug
+ servings
Clafoutis met banaan

Clafoutis met banaan

Luchtig ontbijt taartje met eieren, amandelmeel en banaan.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Ontbijt
Nederlands
Glutenvrije recepten, Ontbijt recepten
Porties: 2

Nodig

  • Kleine springvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Tik de eieren open boven een schaaltje en kluts ze met een garde.
  • Prak 1 banaan en doe deze bij de eieren.
  • Schep nu het amandelmeel door het eimengsel en voeg de vanillepoeder en bakpoeder toe.
  • Leg een stukje bakpapier in de springvorm en laat het eimengsel in de springvorm lopen.
  • Snij de tweede banaan in plakjes en leg deze plakjes als topping op het eimengsel. Schuif de springvorm in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Prik even met een satéprikker in het midden van de clafoutis met banaan om te kijken of deze gaar is.
Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 3g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl