Ga terug
+ servings
bladerdeeghapjes met pesto

Bladerdeeghapje met pesto

Makkelijk recept voor pesto hapje van bladerdeeg, lekker voor bij de borrel!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Borrelhapje
Italiaans
Borrelhapje
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg (volkoren)
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat op een schoon werkblad in circa 10 minuten ontdooien.
  • Smeer elke plak bladerdeeg in met de pesto en strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen. Wanneer je van pittiger houdt, kun je nog wat peper toevoegen.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Rol de plakjes bladerdeeg voorzichtig (strak!) op en snij in plakken van 1 cm dik. Leg de bladerdeeghapjes met pesto op de met bakpapier bekleedde bakplaat, laat wat ruimte ertussen want ze gaan nog uitzetten in de oven.
  • Schuif de hapjes nu in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten af. Warm serveren is het lekkerste, maar koud kan zeker ook!
Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 2g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl