Snij de kippendijfilet in gelijke blokjes van zo'n 2 x 2 cm.
Ris de blaadjes tijm van de takjes. Plet de knoflook en maak deze schoon.
Maak de Italiaanse yoghurt marinade klaar door de olijfolie te mengen met de yoghurt en het sap van ½ citroen. Pers hier de teentjes knoflook bij uit en voeg de oregano en blaadjes tijm toe.
Voeg de kippendijfilet toe aan de marinade en schep goed om. Schep dan de kip en de marinade in een ziplock zakje en leg deze minstens 2 uur, maar tot maximaal 24 uur gekoeld weg om te marineren.
Voor het maken van de Italiaanse kipspiesjes kun je metalen spiezen gebruiken, of houten prikkers. Gebruik je deze laatste, laat ze dan even weken in water.
Rijg ongeveer 4 tot 5 stukjes kip aan elke spies. Leg de Italiaanse kipspiesjes op een warme bbq of in de grillpan en bak ze rondom mooi bruin en langzaam gaar.
Maak intussen de pesto mayonaise klaar door de yoghurt en mayonaise te mengen met een beetje groene pesto.
Serveer direct! Buon appetito!