Ga terug
+ servings
kruidenboter zelf maken, kruidenboter, zelf kruidenboter maken, lookboter, knoflookboter, zelfgemaakte kruiden boter

Zelf kruidenboter maken

Makkelijk recept om zelf kruidenboter te maken met knoflook en verse bieslook en peterselie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Nederlands
BBQ, Snack
Porties: 1

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 teen knoflook
  • 3 stengels verse bieslook
  • 1 takje verse peterselie
  • ½ citroen (uitgeperst)
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dus dat je er echt met een vork doorheen kunt gaan. Doe de boter in een schaaltje.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de boter. Knip de bieslook en peterselie bij de boter en schep alvast goed door.
  • Voeg het sap van de halve citroen bij de boter en doe er nog een snuf peper en zout bij. Alles goed omscheppen en in de koelkast bewaren.
Calorieën: 735kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 2g | Vet: 81g | Verzadigd vet: 51g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl