Kruidenboter zelf maken

1

Zelfgemaakte kruidenboter….. Voor mij onmisbaar bij een vers stokbroodje. Of bij een bbq. Laatst hadden we de verjaardag van mijn jongste dochter en tijdens het boodschappen doen greep ik bijna gedachteloos naar de kruidenboter in de supermarkt. Maar ik bedacht me toch…. Kruidenboter zelf maken is namelijk super eenvoudig, en nog wel 10 keer lekkerder dan kant-en-klaar! Oh, en je weet precies wat erin zit!

kruidenboter, zelf kruidenboter maken, lookboter, knoflookboter, zelfgemaakte kruiden boter

Soms zijn recepten zo eenvoudig dat ze bijna geen recept meer zijn. Zo ook met deze kruidenboter, maar toch wil ik het recept graag met je delen. Want als je dit recept eenmaal in je collectie hebt, gaat er echt een wereld voor je open! Nou, ja, een beetje dan, haha! Bij de volgende borrel of bbq kun je jouw gasten zelfgemaakte kruidenboter voorzetten, en dat is toch leuk!

kruidenboter zelf maken

Ik hou trouwens erg van knoflook, maar teveel knoflook in de kruidenboter vind ik zelf niet zo lekker. Je kunt er dus uiteraard nog wat extra knoflook bij doen, leef je lekker uit! En wil je er een lekker broodje bij maken? Wat dacht je van een focaccia met mozzarella, ui en olijven?

kruidenboter zelf maken, kruidenboter, zelf kruidenboter maken, lookboter, knoflookboter, zelfgemaakte kruiden boter

Zelf kruidenboter maken

Makkelijk recept om zelf kruidenboter te maken met knoflook en verse bieslook en peterselie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Nederlands
BBQ, Snack
Porties: 1

Nodig

  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 teen knoflook
  • 3 stengels verse bieslook
  • 1 takje verse peterselie
  • ½ citroen (uitgeperst)
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dus dat je er echt met een vork doorheen kunt gaan. Doe de boter in een schaaltje.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de boter. Knip de bieslook en peterselie bij de boter en schep alvast goed door.
  • Voeg het sap van de halve citroen bij de boter en doe er nog een snuf peper en zout bij. Alles goed omscheppen en in de koelkast bewaren.
Calorieën: 735kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 2g | Vet: 81g | Verzadigd vet: 51g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

kruidenboter zelf maken

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Is het niet leuk om een voorraadje in de vriezer te hebben???

    Als ik begin pak ik toch graag een kilootje boter en draai de boter als hij klaar is in de huishoud-/vershoudfolie..

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.