Zelf kruidenboter maken
Makkelijk recept om zelf kruidenboter te maken met knoflook en verse bieslook en peterselie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Servings: 1
- 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 teen knoflook
- 3 stengels verse bieslook
- 1 takje verse peterselie
- ½ citroen (uitgeperst)
- snuf zout
- snuf peper
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dus dat je er echt met een vork doorheen kunt gaan. Doe de boter in een schaaltje.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de boter. Knip de bieslook en peterselie bij de boter en schep alvast goed door.
Voeg het sap van de halve citroen bij de boter en doe er nog een snuf peper en zout bij. Alles goed omscheppen en in de koelkast bewaren.
Calorieën: 735kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 2g | Vet: 81g | Verzadigd vet: 51g | Vezels: 2g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer