X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bananenijs met chocola

Bananenijs met chocola

1
By Mind Your Feed on 26 juli 2015 Zoet

I scream for ice cream! Ik maakte afgelopen week bananenijs met chocola in de smaken stracciatella en chocolade. Gezoet met honing, geen zuivel, geen kunstmatige toevoegingen en geen ingewikkeld recept. Dit ijs maak je in een handomdraai zonder ijsmachine. Guilt free genieten dus!

Bananenijs met chocola

Tips & Trics

  • Zorg dat je rijpe bananen gebruikt. Voordeeltje is dat je deze op de markt vaak goedkoop kunt kopen. En aangezien jij ze toch als voorraadje in de vriezer doet is dit een duidelijke win-win situatie.
  • Schil de bananen en snijd ze in stukken voordat je ze invriest (minimaal 6 uur). Eenmaal bevroren wil de schil er namelijk echt niet meer af.
  • Zorg voor een sterke keukenmachine of blender. MijnMagimix kan bevroren fruit prima blenden op de smoothie stand.
  • Laat de bananen even 5 minuutjes ontdooien voordat je ze in de blender doet.
  • Een scheutje plantaardige melk of water maakt het blenden net iets gemakkelijker. Je wilt je banana ice cream wel smooth houden, dus voeg niet teveel toe.
  • Bananenijs is ideaal om mee te variëren. Gebruik gewoon het basisrecept en maak er een swirl door het toevoegen van (bevroren) aardbeien, mango of ananas.
  • Ga los met verschillende toppings zoals vers fruit, moerbeien, gehakte amandelen of walnoten, cacaonibs, geraspte kokos.

Bananenijs met chocola

2 x Bananenijs met chocola

Chocolate Chip Icecream

2 bevroren bananen (in stukjes)
een scheutje (plantaardige) melk
1 tl vanillepoeder
1 el honing (of kokosbloesemsuiker)
1 el cacaopoeder

Nodig: blender of keukenmachine

Stracciatella Ice Cream

2 bevroren bananen (in stukjes)
een scheutje (plantaardige) melk
1 tl vanillepoeder
1 el honing (of kokosbloesemsuiker)
1 el donkere chocolade in stukjes (of cacaonibs)

Nodig: blender of keukenmachine

Doe de bevroren bananen in je blender of keukenmachine en voeg een scheutje amandelmelk toe. De rest van de ingrediënten erbij en blenden maar. Het ijs is klaar wanneer je een dik en romig mengsel hebt.

Bij het stracciatella ijs kun je na het blenden de stukjes chocolade toevoegen.

Zodra het ijs klaar is kun je het opeten. Even terug de vriezer is kan ook, dan wordt het ijs wat steviger. Ik vind dit persoonlijk minder lekker, omdat het toch de structuur veranderd.

Enjoy!

bananenijs met chocola

Tijdens deze zomerperiode verschijnen er regelmatig gastblogs op mijn blog. Dit is een gastblog van Mirjam van Eat.Pure.Love.nl, ook te volgen via Facebook. Dank je wel Mirjam!

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

banaan bananen bananenijs chocola zomer
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleDe grootste valkuil voor gezonder leven: perfectionisme!
Next Article Kruidenboter zelf maken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

1 reactie

  1. Maria on 31 januari 2016 18:54

    Wat heb je toch heerlijke recepten. Alleen geen suiker in gedaan en het is jammie jammie.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
18 juni 2025

Watermeloen salade met feta en munt

14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....