Ga terug
+ servings
Makkelijke, gezonde en koolhydraatarme, gezonde spinazie ovenschotel met gehakt, op smaak gebracht met kruiden en afgemaakt met een romige laag van knolselderij- en pastinaakpuree, ei en geraspte kaas. Een voedzaam en makkelijk recept ovenschotel met spinazie voor elk seizoen.

Spinazie ovenschotel met gehakt

Makkelijk recept voor koolhydraatarme spinazie ovenschotel met gehakt en puree van pastinaak en knolselderij.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Koolhydraatarme recepten, Ovenschotel recepten
Servings: 6

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 knolselderij
  • 400 gram pastinaak
  • 450 gram verse bladspinazie
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ rode peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 25 gram roomboter
  • 25 ml melk
  • peper
  • zout
  • olijfolie (om in te bakken)
  • 50 gram geraspte kaas (oud)

Bereiden

  • Begin met het maken van de puree voor op de spinazie ovenschotel. Snij de uiteinden van de pastinaak, schrap de schil en snij in grove stukken. Verwijder de buitenkant van de knolselderij en snij ook in grove blokjes. Doe de pastinaak en knolselderij in een pan, voeg een bouillonblokje en water toe en breng aan de kook. Kook de groenten in zo'n 10 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van de bouillon en gebruik een pureestamper om tot een puree te stampen. Voeg dan een klontje boter toe aan de puree, eventueel nog wat bouillon en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Snij de rode peper fijn.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika en rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan.
  • Doe het gehakt in de pan en voeg de nootmuskaat, gerookt paprikapoeder, komijn en oregano toe. Bak het gehakt bruin.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Schep dan het spinazie-gehakt mengsel in de ovenschaal en gebruik de bolle kant van een lepel om goed aan te drukken.
  • Strijk de pastinaak-knolselderij uit over de spinazie-gehakt laag. Gebruik ook weer de bolle kant van een lepel om de puree goed glad te strijken en aan te drukken.
  • Kluts de eieren met een klein scheutje melk en een snuf peper en zout. Schenk de geklutste eieren over de puree laag. Bestrooi met geraspte kaas.
  • Schuif de spinazie ovenschotel met gehakt voor 25 minuten in de warme oven en laat de eieren stollen en de kaas smelten. De ovenschotel is klaar als er een mooie bruine korst is ontstaan.
Calorieën: 432kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 26g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl