Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Laat de doperwten alvast ontdooien.
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies al dente (beetgaar).
Zet de wokpan op het vuur en voeg hier de spekreepjes aan toe. Gebruik verder geen olie of boter! Wanneer de spekreepjes licht krokant worden, voeg je de ui toe en pers je de knoflook uit boven de pan. Bak mee tot de ui glazig ziet.
Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Doe als laatste ook de doperwten in de wokpan en bak kort mee. Zet het vuur laag, voeg de pesto en room toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snij de tomaatjes in kwarten en hak de peterselie fijn.Snij de mozzarella in blokjes. Voeg toe aan de saus en zet dan het vuur uit. De mozzarella kan zo een heel klein beetje smelten.
Schep als laatste de pasta door de saus en roer goed door. Serveer de pasta pesto met spinazie en doperwten met wat Parmezaanse kaas en geniet!