Begin bij het maken van deze pasta pesto salade met het koken van de pasta. Het idee is dat je een lauwwarme of zelfs koude maaltijdsalade klaar maakt, dus de pasta heeft nog even tijd nodig om af te koelen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik ging voor fusili pasta, maar je kunt natuurlijk jouw eigen keuze hierin maken.
Giet de pasta af en roer hier een eetlepel olijfolie doorheen. Laat verder afkoelen.
Snij de gerookte kipfilet in fijne reepjes. Snij de tomaten in kwarten of dunne plakjes. Snij de olijven in fijne ringen en hak de bladspinazie fijn.
Laat de mozzarella bolletjes uitlekken. Scheur de blaadjes verse basilicum fijn. Rasp alvast wat van de Parmezaanse kaas.
Rooster wat amandelschaafsel zonder olie in een koekenpan tot deze mooi goudbruin gekleurd is.
Schep dan de groene pesto door de afgekoelde pasta en roer dit goed door. Voeg daarna de gerookte kipfilet, tomaatjes, spinazie, basilicum, mozzarella, Parmezaanse kaas en olijven toe. Maak de pasta pesto salade met gerookte kip af met wat geroosterd amandelschaafsel.