Voor deze pompoen pannenkoekjes heb je pompoen puree nodig. Maak deze gerust al van tevoren klaar, bijvoorbeeld als je een restje pompoen over hebt. Ik gebruikte een ronde oranje pompoen.
Snij ongeveer een halve kleine ronde pompoen in parten van 2 cm dik. Doe deze – met schil en al! – in een kleine pan en voeg hier wat water aan toe. Breng aan de kook en kook de pompoen in circa 10 minuten gaar.
Giet af en laat de pompoen iets afkoelen. Doe de pompoenstukjes daarna in de mengkom van de keukenmachine.
Giet af en laat de pompoen iets afkoelen. Doe de pompoenstukjes daarna in de mengkom van de keukenmachine.
Tip: heb je geen havermeel in huis, maar wel havermout? Gebruik dan een klein koffiemolentje of de keukenmachine om daar havermeel van te maken.
Zet de pan waarin je de pannenkoeken gaat bakken op laag vuur. Verwarm eventueel een drupje olie in de pan, maar dat hoeft niet. Gebruik een sauslepel om wat beslag in de pan te scheppen, zorg dat de pannenkoekjes niet te dik zijn.
Zet de pan waarin je de pannenkoeken gaat bakken op laag vuur. Verwarm eventueel een drupje olie in de pan, maar dat hoeft niet. Gebruik een sauslepel om wat beslag in de pan te scheppen, zorg dat de pannenkoekjes niet te dik zijn.
Serveer de pompoen pannenkoekjes nog met extra yoghurt en wat pecannoten. En koffie uiteraard!