Pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel

3

Goedemorgen deze morgen! Rise and shine! Wat een cadeautje nog hè, die prachtige nazomerdagen. Eigenlijk was ik even vergeten dat de herfst ook zo kan zijn… In eerste instantie zag ik dan ook een beetje op tegen het nieuwe seizoen, want ik dacht vooral aan kou en regen. En grijze dagen. Maar dit is toch genieten! Nog een lekker zonnetje erbij en de blaadjes die langzaamaan van kleur veranderen. Dan lukt het mij wel om fris en fruitig op te staan! Zo ook vanochtend, want ik ga mijn dag beginnen met deze pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel. Dit is echt een herfstig verwenontbijt zoals het zou moeten zijn. Nog een kop verse koffie erbij en smullen maar!

pompoen pannenkoekjes

Volgens Senna is de herfst het leukste seizoen! Want dan is ze jarig…. dus dat is logisch! Maar ik heb er toch soms wat meer moeite mee. Niet zoals vroeger hoor, toen kon ik namelijk echt in een dikke herfst-dip zakken. Tot het sombere aan toe. Ik moest echt wennen aan de kortere dagen en de lagere temperaturen. De laatste jaren gaat dat stukken beter. Maar aan de hoeveelheid regen die er soms in de herfst kan vallen wil ik niet wennen… Dat het afgelopen zomer af en toe minstens zo hard regende, dat ben ik dan blijkbaar toch vergeten… haha!

Maar nu, wat een heerlijkheid! Dat lekkere zonnetje nog, ik vind het een feestje. Vorige weekend gingen we met z’n allen naar het bos, prachtig weer, lekker buiten zijn. Zo vind ik de herfst hartstikke leuk! En uiteraard hang je af en toe zelf de slingers een beetje op. Door bijvoorbeeld de ochtend te starten met deze pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel. Dan kan in elk geval deze dag al niet meer stuk!

pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel

Voor ca. 6 kleine pannenkoekjes:

  • 150 gr pompoen puree
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 50 gr havermeel (of havermout)
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 1 mespuntje vanillepoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • snuf nootmuskaat
  • pecannoten

Nodig; steelpan, keukenmachine met foodprocessor of mengkom en mixer, pan om te bakken

Bereiden: Voor deze pompoen pannenkoekjes heb je pompoen puree nodig. Maak deze gerust al van tevoren klaar, bijvoorbeeld als je een restje pompoen over hebt. Ik gebruikte een ronde oranje pompoen.

Snij ongeveer een halve kleine ronde pompoen in parten van 2 cm dik. Doe deze – met schil en al! – in een kleine pan en voeg hier wat water aan toe. Breng aan de kook en kook de pompoen in circa 10 minuten gaar.

Giet af en laat de pompoen iets afkoelen. Doe de pompoenstukjes daarna in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg daar de Griekse yoghurt, het havermeel, een ei en de kaneel, vanillepoeder, gemberpoeder, kardemompoeder en een snuf nootmuskaat aan toe en mix tot een glad beslag.

Tip: heb je geen havermeel in huis, maar wel havermout? Gebruik dan een klein koffiemolentje of de keukenmachine om daar havermeel van te maken.

Zet de pan waarin je de pannenkoeken gaat bakken op laag vuur. Verwarm eventueel een drupje olie in de pan, maar dat hoeft niet. Gebruik een sauslepel om wat beslag in de pan te scheppen, zorg dat de pannenkoekjes niet te dik zijn.

Laat zachtjes de onderkant gaar en bruin worden en draai de pannenkoek dan voorzichtig om. Laat de andere kant ook even bruin worden. Herhaal totdat je beslag op is!

Serveer de pompoen pannenkoekjes nog met extra yoghurt en wat pecannoten. En koffie uiteraard!

pompoen pannenkoekjes

Ga je aan de slag met dit recept voor pompoen pannenkoekjes met yoghurt en kaneel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Vol enthousiasme ging ik vanochtend aan de slag om deze pannekoekjes te maken, tot mijn grote teleurstelling bleven ze zacht en pappig van binnen. Hoe lang ik ze ook bak en hoe dun ik ze ook maak het worden geen fatsoenlijke pannekoekjes. Helaas geen eetbaar resultaat.. Wel precies het recept gevolgd. Kan het zijn dat er een foutje in het recept zit?

    • Mind Your Feed op

      Neee! Wat ontzettend jammer dat ze niet geslaagd zijn! Je geeft aan het recept exact gevolgd te hebben en dat is precies hoe ik ze ook heb gemaakt… ze blijven zeker wel fluffy, maar zacht horen ze niet te zijn. Op wat voor warmtebron heb je ze gebakken?

      • Ja vond ik ook, ze waren mooi bruin van buiten en week van binnen, niet fluffy te noemen:( Ik heb ze gewoon op het gasfornuis gebakken in een pannekoekpan. Ik heb het vuur nog lager gezet op een gegeven moment maar dit hielp niet. Is er iets anders wat ik verkeerd kan hebben gedaan? Te lang mixen oid..

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.