Weekmenu #75 makkelijke maaltijden

0

Eindelijk, eindelijk, kreeg ik afgelopen week van mijn huisarts dat verlossende antwoord…. Ik was al weken, wat zeg ik, maanden niet fit. Super irritant…. niet vooruit te slepen, last van mijn keel, een verkoudheid die maar niet over leek te gaan, hoofdpijn. Niet lekker, op z’n zachts gezegd. Maar ik ging gewoon door. Want hee, ik ben moeder en ik heb een eigen bedrijf, dus hoeveel tijd heb je dan om stil te zitten?! Toch was ik wel even naar de huisarts gegaan om bloed te laten prikken, want het duurde me allemaal veel te lang. Toen ik afgelopen maandag mijn werkweek weer lamlendig op de bank begon, schoot het me ineens te binnen dat ik de huisarts nog zou bellen voor de uitslag. Zal wel niks zijn dacht ik nog…. Dit weekmenu bevat dan ook iets meer tekst dan gebruikelijk, want ik wil je even een kleine update geven… Pak koffie erbij en schrijf vooral weer lekker mee!

Ik riep het natuurlijk al maanden. Dat ik niet lekker in de flow kwam, niet vooruit te branden was, dat ik ook echt momenten had dat ik geen zin meer had om te koken…. Zo vermoeiend allemaal! En dat was ik dus ook, moe! Ik was te lang eigenwijs geweest om me even door de huisarts te laten checken, maar achteraf is het maar goed dat ik dit wel heb gedaan…. Uit het bloedonderzoek bleek namelijk dat ik allergisch ben. Voor Sjakie….

Man, man, man, wat kan een mens zich ellendig voelen van een kattenallergie…. Die lieve Sjaak zit natuurlijk overal in mijn huis en ik maar denken dat ik gewoon een verkoudheid had. Die niet overging. Ik heb van de huisarts een hele lading pillen meegekregen om weer wat op te knappen. En daar heb ik me afgelopen week ook volledig aan overgegeven…. rustig aan doen, even pas op de plaats en fit worden. Wel een beetje balen dat op de bank hangen nu echt minder aangenaam is, maar dat gaan we ook oplossen. Als ik me echt weer wat beter voel, duik ik ook binnenkort de keuken weer in. Voor nu een nieuw weekmenu online!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #75 makkelijke maaltijden

Maandag

pasta uit de oven met pompoen

Die prachtige nazomerdagen van afgelopen week maakten ook dat ik nog niet heel veel zin had om naar binnen te gaan en de keuken in te duiken. Voor de komende week zijn de voorspellingen minder mooi en dus zet ik deze pasta uit de oven met pompoen en champignons op het menu. Heerlijk comfortfood!

Dinsdag

geroosterde paprika tomatensoep

Als je het weekmenu al een tijdje volgt, dan weet je dat op dinsdagavond soep op het menu staat. Dat vind ik makkelijk en overzichtelijk en behalve Lise is ook iedereen er bij ons thuis dol op. De uitdaging is meer om steeds wat anders te verzinnen, deze geroosterde paprika tomatensoep is bijvoorbeeld zo geliefd dat er echt om wordt gevraagd!

Woensdag

broccolistamppot

Aardappels, groenten, vlees, ze staan hier vaak op tafel maar ik vind het wel leuk om er dan mijn eigen twist aan te geven. Zo is ooit ook deze broccolistamppot met pesto en Parmezaanse kaas ontstaan. En juist die kaas doet het hem, zo lekker!

Donderdag

roergebakken rode kool

Yes, we mogen weer….!! Mijn favoriete groente áller tijden is toch echt rode kool! En laat die nou weer volop in het seizoen zijn, ik word er zo blij van! Verwacht binnenkort nog heel wat recepten met dit pareltje… Voor nu maak ik weer eens de roerbak rode kool met appel en balsamico klaar. En gewoon aardappels en een stukje vlees erbij, dat wel.

Vrijdag

zoete aardappel noedels

De afgelopen maanden zette ik op vrijdag altijd een makkelijke brood maaltijd op tafel. Geen zin meer om te koken aan het einde van de week…. maar toch mis ik dan mijn groenten, daarom ga ik vandaag eens voor deze super easy zoete aardappel noedels met peultjes en pittige kip. Staat zo op tafel en ik word er toch echt wel gelukkig van.

Zaterdag

worstenbroodjes

Deze week heb ik samen met Lise het weekmenu uitgezocht. Het zal je niet verbazen als ik zeg dat zij het liefst alleen maar zoete recepten erin had willen hebben. En deze worstenbroodjes met oude kaas vond ze voor het weekend ook wel een goed idee. En dat vind ik eigenlijk ook wel!

Zondag

chocolade kruidnootjes van havermout

Vertel eens eerlijk… heb jij ze al in je mandje gegooid? Of heb je de verleiding kunnen weerstaan? Ik moet zeggen dat ik tot nu toe met wel wat moeite het schap met Sint lekkernijen voorbij ben gelopen, maar dit weekend ga ik wel aan de slag met deze chocolade kruidnootjes. Warme choco erbij en snoepen maar!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.