Maak van tevoren 4 stoofperen klaar en laat deze grotendeels afkoelen. Je kunt ze ook al helemaal vooraf bereiden en koud gebruiken in dit recept voor stroopwafel tiramisu. Snij de stoofperen in fijne blokjes.
Hak 100 gram stroopwafels in fijne kruimels. Gebruik hiervoor de keukenmachine of een scherp mes.
Schenk de slagroom in de mengkom en voeg hier de mascarpone aan toe. Voeg ook de poedersuiker en de kaneel toe en klop tot een luchtige mousse.
Spatel de helft van de stroopwafel kruimels door de mousse.
Begin met het maken van de stroopwafel tiramisu door onderin elk glas een laagje van stroopwafels kruimels te maken.
Schep hier in elk glas een flinke lepel van de mousse op. Ga dan verder met een laagje stoofperen en dan weer een laagje mousse. Dan weer een laag kruimels, mousse en maak de tiramisu af met de stoofperen.
Snij de overgebleven stroopwafels in grovere stukken en gebruik deze als garnering voor de stroopwafel tiramisu met stoofperen.