Ga terug
+ servings
Indische gehaktballetjes van kipgehakt met oosterse kruiden, gebakken in ketjap – perfect als borrelhapje of bijgerecht uit de Indonesische keuken.

Indische gehaktballetjes

Makkelijk recept voor Indische gehaktballetjes, Oosterse gehaktballen met Indische smaken.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Indonesisch
Borrelhapje, Vlees recepten
Servings: 4

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 beschuit
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 tl sambal
  • 2 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el ketjap
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij. Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
  • Schil en snipper de sjalot. Snij de rode peper heel fijn. Ik liet de zaadjes zitten, wil je minder pittig dan verwijder je deze. Maak de knoflook schoon.
  • Voeg de sjalot en rode peper toe aan het gehakt en pers de knoflook erbij uit.
  • Meng de sjalot, rode peper, knoflook, alle kruiden en de beschuitkruimels door het gehakt heen. Draai kleine balletjes van het kipgehakt, zo groot als een snoeptomaatje.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en leg de Indische gehaktballetjes in de pan. Bak ze rondom goud bruin en zet dan het vuur laag.
  • Voeg een klein beetje water en een scheutje ketjap toe aan de pan en sudder de Indische gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 14g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl