Indische gehaktballetjes

1

Begin je het thema van mijn borrelhapjes voor Oudejaarsavond een beetje te ontdekken?! Haha, het is wel weer duidelijk waar mijn hoofd zat toen ik al deze lekkere recepten bedacht. Ik blijf nou eenmaal gek op de Indische keuken en een lekker borrel-balletje mag natuurlijk niet ontbreken als we feestelijk het jaar gaan afsluiten… Er staan inmiddels heel wat hapjes online dus ik denk dat het morgen wel moet lukken om de tafel vol te zetten! Ga je wat leuks doen of blijf je lekker thuis? Verras vrienden en familie met deze heerlijke Indische gehaktballetjes en maak er een mooie avond van!

Wij hebben op Oudejaarsdag al jaren een traditie om aan het einde van de middag met vrienden bij elkaar te komen. Dat is ooit zo ontstaan toen de kinderen nog klein waren en we geen zin hadden om met baby en al te moeten verplaatsen laat op de avond of midden in de nacht. Dus steken we nu aan het einde van de middag de buitenhaard aan, proosten we alvast en gaat het eerste vuurwerk de lucht in. Niet door mij hoor! En natuurlijk zet ik een plank vol borrelhapjes op tafel. Waarbij zeker ook deze Indische gehaktballetjes!

Indische gehaktballetjes

Voor 20 stuks:

20 stuks:

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 beschuit
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 tl sambal
  • 2 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl nootmuskaat
  • olie om te bakken
  • 2 el ketjap

Nodig; mengkom, hapjespan

Bereiden: Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij. Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.

Schil en snipper de sjalot. Snij de rode peper heel fijn. Ik liet de zaadjes zitten, wil je minder pittig dan verwijder je deze. Maak de knoflook schoon.

Voeg de sjalot en rode peper toe aan het gehakt en pers de knoflook erbij uit.

Meng de sjalot, rode peper, knoflook, alle kruiden en de beschuitkruimels door het gehakt heen. Draai kleine balletjes van het kipgehakt, zo groot als een snoeptomaatje.

Verwarm wat olie in de hapjespan en leg de Indische gehaktballetjes in de pan. Bak ze rondom goud bruin en zet dan het vuur laag.

Voeg een klein beetje water en een scheutje ketjap toe aan de pan en sudder de Indische gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.

Lekker met zelfgemaakte satésaus of zelfgemaakte chilisaus.

Ga je aan de slag met dit recept voor Indische gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Ellen Poldner op

    Hoi Reny,

    De indische gehaktballetjes lijken mij erg lekker. Weet jij zo of je i.p.v. kipgehakt ook rundergehakt kan gebruiken met dezelfde kruiden? Ik wil ze graag voor een verjaardag maken én dat lijkt mij makkelijker te verkrijgen. Alvast bedankt!

    Groetjes Ellen Poldner

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.