Ga terug
+ servings
Indonesische pulled chicken

Indonesische pulled chicken wrap

Makkelijk recept voor Indonesische wrap met pittige pulled chicken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht, Lunch
Indonesisch
Kip recepten, Oosterse recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram kippendijfilet
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 75 ml ketjap
  • 150 ml water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 tortilla wraps
  • extra: vulling voor de wraps, zoals salade, spinazie, komkommer

Bereiden

  • Zet een pan met een flinke laag water op het vuur. Doe hier de kippendijfilet in samen met 1/2 bouillonblokje en breng het water aan de kook. Kook de kippendijfilet in zo’n 20 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Giet het water uit de pan, want diezelfde pan ga je zo weer gebruiken.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper in dunne ringetjes.
  • Verwarm wat olie in de pan waar je net de kippendijfilet in hebt gekookt. Fruit hier de ui in aan, voeg de peper en knoflook toe en bak even kort mee. Schenk 100 ml water en de ketjap in de pan en voeg de komijn, nootmuskaat en honing toe. Breng aan de kook.
  • Maak van 50 ml water en 1 el maizena een papje. Schenk dit in de pan en laat de saus hiermee dikker worden.
  • Trek ondertussen met 2 vorken de kippendijfilet uit elkaar, maak er dunne reepjes van. Doe het kippenvlees in de pan en schep de saus erover heen. Laat even zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de tortilla wraps even kort in een koekenpan. Vul ze daarna met wat blaadjes spinazie, de Indonesische pulled chicken en wat schijfjes komkommer. 
  • Heerlijk als makkelijke lunch. Maar samen met een bordje bami goreng en wat Indonesische komkommer on the side smaakt deze Indonesische pulled chicken vast ook heerlijk!
Calorieën: 453kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwit: 16g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl