Schil de aardappels en snij in stukken. Doe ze in de pan, voeg een laag water toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in zo’n 8 minuten gaar.
Snij de roosjes van de broccolistronk en doe in een stoommandje. Vul de 2e pan met een laagje water, zet het stoommandje met de broccoli erin en stoom de broccoli in zo’n 4-5 minuten beetgaar.
Verwarm intussen wat olie of boter in een koekenpan en bak daar de worstjes in. Draai ze regelmatig om en laat ze rustig gaar worden.
Giet de aardappels af en gebruik een pureestamper om ze te stampen. Voeg een klont boter toe en wat melk. Breng op smaak met de komijn, peper en eventueel een snuf zout. Ik gebruikte trouwens geen zout want de kaas is al zout genoeg…
Haal de broccoli uit het stoommandje en snij ze eventueel nog wat fijner. Schep ze dan door de aardappelpuree heen. Voeg de groene pesto en Parmezaanse kaas toe en roer door.
Serveer de broccolistamppot met groene pesto en Parmezaan met de runderchipolata worstjes.