Ga terug
+ servings
broccolistamppot, broccoli stamppot met pesto en kaas

Broccolistamppot met pesto en Parmezaanse kaas

Makkelijk recept voor broccoli stamppot met kaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 800 gram aardappels (iets kruimig)
  • 1 broccoli (groot)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 50 ml melk (eventueel plantaardig)
  • klontje boter
  • 1 theelepel komijn
  • peper
  • zout
  • 4 runder chipolata worstjes
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij in stukken. Doe ze in de pan, voeg een laag water toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in zo’n 8 minuten gaar.
  • Snij de roosjes van de broccolistronk en doe in een stoommandje. Vul de 2e pan met een laagje water, zet het stoommandje met de broccoli erin en stoom de broccoli in zo’n 4-5 minuten beetgaar.
  • Verwarm intussen wat olie of boter in een koekenpan en bak daar de worstjes in. Draai ze regelmatig om en laat ze rustig gaar worden.
  • Giet de aardappels af en gebruik een pureestamper om ze te stampen. Voeg een klont boter toe en wat melk. Breng op smaak met de komijn, peper en eventueel een snuf zout. Ik gebruikte trouwens geen zout want de kaas is al zout genoeg…
  • Haal de broccoli uit het stoommandje en snij ze eventueel nog wat fijner. Schep ze dan door de aardappelpuree heen. Voeg de groene pesto en Parmezaanse kaas toe en roer door.
  • Serveer de broccolistamppot met groene pesto en Parmezaan met de runderchipolata worstjes.
Calorieën: 255kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 11g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl