X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zoete aardappel noedels met broccoli curry

Zoete aardappel noedels met broccoli curry

8
By Mind Your Feed on 7 maart 2016 Diner

Ik vertelde al dat de zoete aardappel weer regelmatig op tafel gaat komen, het blijft namelijk een van mijn favorieten groenten. Okee, vooruit, samen met broccoli dan. Ik heb deze twee standaard in huis, en ik heb je vorige week al laten zien hoe ontzettend veel lekkers je kunt klaar maken met een zoete aardappel. Wat nog op mijn lijstje stond, was om er noedels mee te maken, in een lekker currygerecht. Ik hou ervan om Indiase smaken toe te voegen aan een gerecht, de rijke volle specerijen van die keuken maken dat élk gerecht net even meer bijzonder wordt. Zo bedacht, zo gedaan, deze zoete aardappel noedels met broccoli curry is een combi van heel veel smaak én van mijn favoriete groenten!

zoete aardappel noedels

Na een heerlijke week in de sneeuw, en bijna 2 weken lang typische Oostenrijkse gerechten, had ik wel weer trek wat anders! Ik heb heerlijk gegeten hoor, daar niet van, maar ik hou van variatie op mijn bord. Doordeweeks komt hier de hele wereld op tafel, juist omdat ik van zo ontzettend veel keukens kan genieten. Meestal eten we wel 1 keer per week bijvoorbeeld Italiaans, maar ook zeker 1 keer per week een Oosters gerecht. Niet altijd helemaal zelfgemaakt trouwens, want er zijn ook zeker potjes en pakjes die ik wel gebruik!

Al sinds jaar en dag staat er hier namelijk een pot Milde curry pasta van Patak ‘s in de koelkast. Wel elke keer een nieuwe pot natuurlijk, maar deze currypasta heb ik standaard in huis. Het is zo gemakkelijk om hiermee een Indiase maaltijd op tafel te zetten, én deze pasta bestaat helemaal uit pure ingrediënten! Kijk, dat past dus helemaal bij mij, want ik heb echt niet altijd de tijd om zelf mijn kruidenpasta’s te maken….

zoete aardappel noedels

De currypasta van Patak’s is hier al jaren favoriet, vrij van kunstmatige toevoegingen en vol met lekker veel intense smaken van onder andere koriander, komijn, fenegriek en gember. Ik gebruik deze pasta meestal om net wat meer intensiteit te geven aan mijn dagelijkse gerechten. Misschien mag je de curry die ik maakte helemaal geen curry noemen in de traditionele betekenis van het woord, maar dat maakt mij verder niet uit hoor! Ik vind het juist zo makkelijk om op deze manier wel een Indiase maaltijd op tafel te zetten, zonder dat ik me helemaal hoef te verdiepen in de recepten van een Tikka Massala of Kip Korma. En zonder dat ik in allerlei exotische winkels mijn boodschappen moet doen.

zoete aardappel noedels

De noedels maakte ik van zoete aardappel en daar heb je wel een spiraalsnijder voor nodig. Heb je die nou niet, dan kun je de zoete aardappel natuurlijk gewoon in blokjes snijden en mee laten garen in de curry.

zoete aardappel noedels

Zoete aardappel noedels met broccoli curry

Voor 4 personen:

  • 3 zoete aardappels
  • 1 broccoli
  • 1 pot Milde curry pasta Patak’s
  • 200 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 1 pot kikkererwten
  • 50 gr cashewnoten
  • Verse koriander
  • Olijfolie om in te bakken

Nodig: spiraalsnijder, pan met dikke bodem, koekenpan

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en verwijder bij de paprika de steel en de zaadjes en snij deze fijn.

De kipfilet snij je in blokjes.

Snij de roosjes van de broccoli af. Schil de zoete aardappels en maak hier met een spiraalsnijder noedels van. Heb je geen spiraalsnijder, maak dan kleine blokjes van de aardappel, ongeveer 1 x 1 cm.

Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui en 4 tot 5 eetlepels currypasta in aan. Doe de paprika erbij en pers 1 teen knoflook uit boven de pan. Voeg dan 50 ml water toe en schep goed door, laat even zachtjes koken tot het water verdampt is.

Schep nu de kipfilet in de pan en bak even kort aan.

Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Na 5 minuten voeg je de broccoliroosjes toe, deze koken mee in de curry tot ze gaar zijn.

Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg ze toe aan de broccoli curry.

Verwarm in de koekenpan wat olijfolie. Doe de zoete aardappel noedels in de pan en roerbak deze ongeveer 5 minuten, totdat de noedels zacht zijn. Pers nog een teen knoflook erbij uit.

Schep de noedels door de broccoli curry en strooi de cashewnoten erdoor. Maak de zoete aardappel noedels met broccoli curry af met wat verse koriander!

zoete aardappel noedels

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Patak’s. Lees mijn disclaimer.

Azie curry currypasta India Indiase keuken Indiase recepten kruiden kruidenpasta noedels Oosters Patak's spiraalsnijder zoete aardappel zoete aardappel noedels
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChocoballetjes met kokos en noten
Next Article Havermout koekjes met pindakaas en chocola
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

8 reacties

  1. Anna on 7 maart 2016 13:43

    Hoi hoi…
    Lijkt me heerlijk…
    Ik heb een spiraalsnijder die lijkt op een puntenslijper maar hoe maak je dan noedels van knoesten van zoete aardappels ?
    Die passen niet in mijn snijder….

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 maart 2016 14:04

      Ik heb precies dezelfde spiraalsnijder, en het lukt wel hoor! Zet de aardappel gewoon tegen de snijder aan en begin met draaien, dan gaat de rest vanzelf. Maak desnoods even een puntje aan de aardappel, zodat ie er makkelijker in past.

      Reply
  2. Valerie on 8 maart 2016 06:42

    Oeehh ik ben al dol op courgetti en dit lijkt me ook heerlijk! Ik maak mijn courgetti met een julienne snijder, dus ik wacht nog even tot ik een spiraalsnijder heb maar dan zal ik dit zeker maken!

    Reply
  3. Sonjá on 13 maart 2016 23:15

    Bij gebrek aan een spiraalsnijder werkt een dunschiller ook !

    Reply
  4. Lieset on 14 maart 2016 13:32

    Hoi Ik wil dit recept morgen gaan maken, lijkt mij heerlijk.

    Maar ik heb toch nog een vraagje. Doe jij de hele pot curry in het gerecht?

    Reply
  5. annemarie on 17 maart 2016 12:52

    heerlijk recept, ga het zeker vaker maken maar dikke zoete aardappelen in de spiralli: niet te doen.

    Reply
  6. Sanne on 15 juni 2016 12:27

    Wat een superleuk recept! Deze ga ik snel proberen met tofu voor een vegan variant!

    Reply
  7. Petra on 31 maart 2017 07:46

    Welke spiraalsnijder gebruik je voor de zoete aardappel??

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....