X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Blini’s met carpaccio

0
By Mind Your Feed on 26 november 2025 Diner, Feest, Kerst

Blini’s met carpaccio zijn zo’n hapje dat er meteen gezellig uitziet zonder dat je er veel werk aan hebt. Luchtige, kleine pannenkoekjes met daarop een romige topping en fijne plakjes carpaccio… Van deze combinatie van smaken wordt iedereen blij! Ideaal voor de feestdagen, leuk als hapje bij Kerst! – maar net zo lekker op een borrelplank op een gewone zaterdag.

Wat ik zelf zo fijn vind aan deze blini’s, is dat ze een beetje luxe voelen maar toch heel relaxed zijn om te maken. De combinatie van carpaccio met een beetje truffelmayonaise, rucola, Parmezaanse kaas en een drizzle balsamico is natuurlijk altijd goed. Komen deze hapjes met Kerst bij jou op tafel?

Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Blini’s met carpaccio

De basis van dit carpaccio hapje zijn zelfgebakken blini’s. Blini’s zijn luchtige pannenkoekjes – poffertjes bijna – vaak gemaakt van boekweitmeel en gist, die traditioneel warm worden geserveerd met toppings zoals zure room, zalm of kaviaar. Je kunt ze als een amuse hapje op tafel zetten, of als klein voorgerechtje met Kerst serveren. 

Voor deze koolhydraatarme blini’s met carpaccio gebruik ik amandelmeel als vervanger van het traditionele boekweitmeel. Samen met slagroom zorgt dit voor een heerlijk lichte en luchtige textuur. Het deeg is snel gemaakt en de blini’s bak je in een mum van tijd goudbruin. Voor de topping gebruik ik zachte cottage cheese met een drupje truffelmayonaise als basis. En daarop de klassieke carpaccio combinatie met rucola en Parmezaan. Dit is echt een feestje! 

Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Carpaccio hapje

Wat ik zo fijn vind aan deze amandelmeel blini’s, is dat ze simpel te maken zijn en er toch super feestelijk uitzien. Je kunt de blini’s makkelijk van tevoren bakken en de topping pas op het laatste moment toevoegen. Dat is ook wel zo lekker! En, zo sta je niet de hele avond in de keuken, maar kun je genieten van de gezelligheid.

Ga je voor deze blini’s met carpaccio of ga je liever voor klassiek en zet je de blini’s met gerookte zalm op tafel? Of allebei, dat kan natuurlijk ook! Dit gerechtje past perfect naast andere feestelijke koolhydraatarme hapjes, zoals een amuse lepel met garnalen en avocado mousse of carpaccio rolletjes.

Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Meer carpaccio hapjes:

Carpaccio is van zichzelf al hartstikke feestelijk en lekkere hapjes met carpaccio zijn dan ook altijd een goed idee. Of je nu met Kerst met z’n allen aan tafel gaat, of je een feestelijke borrel met vrienden organiseert of dat je gewoon zin hebt om uit te pakken, van deze carpaccio hapjes wordt je altijd blij:

  • Carpaccio rolletjes
  • Flammkuchen met carpaccio
  • Carpaccio amuse
  • Rosbief carpaccio met rucola en Parmezaan

Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Blini’s met carpaccio, cottage cheese en rucola op kleine pannenkoekjes, geserveerd als feestelijk hapje.

Blini's met carpaccio

Deze blini’s met carpaccio zijn luchtige, kleine pannenkoekjes belegd met een romige cottage-cheese topping, carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas. Een feestelijk en toch makkelijk hapje dat je snel klaarmaakt en perfect is voor de feestdagen of een gezellige borrel.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Nederlands
Blini's met carpaccio, Carpaccio hapje, Koolhydraatarme recepten
Servings: 4

Nodig

  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Garde
  • Kwastje
  • Steelpan
  • Sauslepel
  • Staafmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 ml slagroom
  • 1 ei
  • 10 gram roomboter (gesmolten)
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl suiker
  • snuf zout
  • boter (om in te bakken)

Topping blini met carpaccio

  • 100 gram cottage cheese
  • 2 el truffelmayonaise
  • 120 gram carpaccio
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram rucola
  • pijnboompitjes (geroosterd)
  • kappertjes
  • balsamico stroop

Bereiden

  • Deze hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor 10 - 12 blini's. Begin met het maken van het beslag.
  • Smelt 10 gram boter in een steelpannetje.
  • Doe het amandelmeel samen met de slagroom, een ei, het bakpoeder, een klein beetje suiker en een snuf zout in een mengkom. Schenk de boter erbij en gebruik een garde of mixer om een luchtig beslag te maken.
  • Zet het beslag voor de blini's met zalm 15 minuten apart om te rusten.
  • Verwarm een beetje boter in een pan en smeer dit uit met een kwastje.
  • Gebruik een sauslepel om kleine beetjes van het beslag voor de blini's in de pan te scheppen. Je wilt het formaat van een poffertje aanhouden. Heb je een poffertjespan dan kun je die ook perfect gebruiken!
  • Bak de blini's ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Doe de cottage cheese samen met de truffelmayonaise in een kommetje en gebruik de staafmixer om het mengsel glad te blenden.
  • Schep nu een beetje cottage cheese met truffelmayonaise op de blini. Leg hierop een plukje carpaccio. Maak de blini's met carpaccio af met pijnboompitjes (geroosterd), rucola, wat Parmezaanse kaas, kappertjes en een beetje balsamico stroop.
Calorieën: 164kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 9g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Ga je aan de slag met met dit recept voor blini’s met carpaccio? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

amuse recepten borrel borrelhapje kerst Kerst voorgerecht Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKomkommer rolletjes met zalm
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Komkommer rolletjes met zalm

Flammkuchen met carpaccio

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Kerstrecepten 2025
Kerst recepten, recepten kerst, de lekkerste kerst recepten, hoofdgerechten kerst, voorgerechten kerst, amuse recepten kerst, nagerechten
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
26 november 2025

Blini’s met carpaccio

25 november 2025

Komkommer rolletjes met zalm

22 november 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #48 – 2025

20 november 2025

Flammkuchen met carpaccio

19 november 2025

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required