X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

0
By Mind Your Feed on 19 november 2025 Diner, Feest

Een Italiaans diner of een gezellige borrel begint wat mij betreft altijd met iets kleins, iets knus, iets dat meteen sfeer brengt. Deze bruschetta met burrata en gegrilde paprika doet precies dat. Het is zo’n hapje waar je even stil van wordt: warm, krokant ciabattabrood met knoflook, romige burrata die zacht wegsmelt, zoet geroosterde paprika’s en een knapperig stukje pancetta als finishing touch.

Dat is ook waarom de Italiaanse keuken mijn favoriete keuken is. Met een paar goede ingrediënten zet je iets neer dat eruitziet alsof je lang in de keuken hebt gestaan, terwijl het eigenlijk in no-time klaar is. Serveer deze bruschetta als aperitivo of klein voorgerecht en je haalt direct die authentieke Italiaanse dolce vita sfeer aan tafel.

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

Burrata is een gouden combinatie met frisse groentegerechten. Bijvoorbeeld in een tomatensalade met burrata. Maar doet het net zo goed op een knapperige bruschetta of als onderdeel van een Italiaanse borrelplank. Op een antipasti plank komt burrata helemaal tot zijn recht tussen andere pure smaken zoals tomaat, basilicum, olijfolie en wat goede prosciutto. Liever variëren met meer Italiaanse hapjes? Kijk dan bij mijn andere bruschetta recepten voor nog meer heerlijke aperitivo inspiratie.

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Mozzarella is stevig, elastisch en mild van smaak, terwijl burrata juist veel romiger is door de zachte vulling van stracciatella – gescheurde mozzarella met room. Waar mozzarella perfect is voor salades, pasta’s en klassieke gerechten, gebruik je burrata vooral als luxe topping op bruschetta, antipasti of gegrilde groenten. Zorg dat je deze hapjes lauwwarm serveert, dan smelt de burrata weg in je mond!

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika op geroosterd ciabattabrood, een romig en smaakvol Italiaans hapje voor borrel of antipasti.

Meer bruschetta recepten: 

Ook zo dol op bruschette, knapperig Italiaans brood met een luxe topping? Ik wil, daarom heb ik nog wat andere bruscchetta recepten die ik graag met je wil delen:

  • Bruschetta met tomaat en basilicum
  • Bruschetta met roomkaas en Parmaham
  • Bruschetta met zalm
  • Bruschetta met burrata en pancetta
  • Bruschetta met brie en cranberry

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

Makkelijk recept voor bruschetta met burrata, gegrilde paprika en krokante pancetta. Romig, hartig en feestelijk – ideaal als aperitief of klein Italiaans voorgerecht.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Borrelhapje, Voorgerecht
Italiaans
Antipasti, Aperitivo hapje, Bruschetta hapje, Italiaanse hapjes
Servings: 4

Nodig

  • Oven
Scherm aanhouden tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 bol burrata
  • 1 portie peperonata (of 4 el gegrilde paprika)
  • 2 plakjes pancetta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl olie
  • verse basilicum
  • balsamico azijn

Bereiden

  • Gebruik je een vers ciabatta brood, dan kun je deze stap overslaan. Bak anders eerst de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in plakjes en bestrijk met olie. Leg de sneetjes op een bakplaat en rooster ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Wrijf de warme sneetjes in met het teentje knoflook voor extra smaak.
  • Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de burrata in plakken. Beleg elke ciabatta met een plakje burrata, leg hierop wat peperonata (of gebruik gegrilde paprika uit een pot) en verkruimel wat pancetta over de bruschetta met burrata en gegrilde paprika.
  • Maak de Italiaanse aperitivo hapjes af met verse basiclium, een drupje balsamico azijn en eventueel nog een snuf verse peper.
  • Serveer deze bruschetta lauwwarm – dan is de burrata nog heerlijk romig en zacht.
Calorieën: 151kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.4g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Ga je aan de slag met met dit recept voor bruschetta met burrata? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrelhapje Italiaans borrelhapje kerst bruschetta recepten Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAntipasti plank – Italiaanse borrelplank
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Antipasti plank – Italiaanse borrelplank

Wat eten we vandaag – 10x lekker recept voor het avondeten

Spaghetti met gehakt en paprika

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Kerstrecepten 2025
Kerst recepten, recepten kerst, de lekkerste kerst recepten, hoofdgerechten kerst, voorgerechten kerst, amuse recepten kerst, nagerechten
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
19 november 2025

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

18 november 2025

Antipasti plank – Italiaanse borrelplank

15 november 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #47 – 2025

11 november 2025

Wat eten we vandaag – 10x lekker recept voor het avondeten

8 november 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #46 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required