Een Italiaans diner of een gezellige borrel begint wat mij betreft altijd met iets kleins, iets knus, iets dat meteen sfeer brengt. Deze bruschetta met burrata en gegrilde paprika doet precies dat. Het is zo’n hapje waar je even stil van wordt: warm, krokant ciabattabrood met knoflook, romige burrata die zacht wegsmelt, zoet geroosterde paprika’s en een knapperig stukje pancetta als finishing touch.
Dat is ook waarom de Italiaanse keuken mijn favoriete keuken is. Met een paar goede ingrediënten zet je iets neer dat eruitziet alsof je lang in de keuken hebt gestaan, terwijl het eigenlijk in no-time klaar is. Serveer deze bruschetta als aperitivo of klein voorgerecht en je haalt direct die authentieke Italiaanse dolce vita sfeer aan tafel.

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika
Burrata is een gouden combinatie met frisse groentegerechten. Bijvoorbeeld in een tomatensalade met burrata. Maar doet het net zo goed op een knapperige bruschetta of als onderdeel van een Italiaanse borrelplank. Op een antipasti plank komt burrata helemaal tot zijn recht tussen andere pure smaken zoals tomaat, basilicum, olijfolie en wat goede prosciutto. Liever variëren met meer Italiaanse hapjes? Kijk dan bij mijn andere bruschetta recepten voor nog meer heerlijke aperitivo inspiratie.
Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?
Mozzarella is stevig, elastisch en mild van smaak, terwijl burrata juist veel romiger is door de zachte vulling van stracciatella – gescheurde mozzarella met room. Waar mozzarella perfect is voor salades, pasta’s en klassieke gerechten, gebruik je burrata vooral als luxe topping op bruschetta, antipasti of gegrilde groenten. Zorg dat je deze hapjes lauwwarm serveert, dan smelt de burrata weg in je mond!

Meer bruschetta recepten:
Ook zo dol op bruschette, knapperig Italiaans brood met een luxe topping? Ik wil, daarom heb ik nog wat andere bruscchetta recepten die ik graag met je wil delen:
- Bruschetta met tomaat en basilicum
- Bruschetta met roomkaas en Parmaham
- Bruschetta met zalm
- Bruschetta met burrata en pancetta
- Bruschetta met brie en cranberry


Nodig
- Oven
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 1 bol burrata
- 1 portie peperonata (of 4 el gegrilde paprika)
- 2 plakjes pancetta
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl olie
- verse basilicum
- balsamico azijn
Bereiden
- Gebruik je een vers ciabatta brood, dan kun je deze stap overslaan. Bak anders eerst de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in plakjes en bestrijk met olie. Leg de sneetjes op een bakplaat en rooster ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Wrijf de warme sneetjes in met het teentje knoflook voor extra smaak.
- Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij de burrata in plakken. Beleg elke ciabatta met een plakje burrata, leg hierop wat peperonata (of gebruik gegrilde paprika uit een pot) en verkruimel wat pancetta over de bruschetta met burrata en gegrilde paprika.
- Maak de Italiaanse aperitivo hapjes af met verse basiclium, een drupje balsamico azijn en eventueel nog een snuf verse peper.
- Serveer deze bruschetta lauwwarm – dan is de burrata nog heerlijk romig en zacht.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met met dit recept voor bruschetta met burrata? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.