X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gele kokos curry met kip

Gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten

4
By Mind Your Feed on 14 maart 2017 Diner

Joepie, de zon schijnt! Oh wat heerlijk zeg, ik krijg gelijk helemaal lentekriebels.Deze tijd van het jaar maakt mij altijd zo vrolijk. Zodra ik kan, ben ik buiten te vinden. Alsof ik weer een beetje wakker begin te worden uit mijn winterslaap… Ik krijg weer meer energie en ik kan ook altijd zo genieten van alles wat nu begint te bloeien en te groeien. Laat dit nu alsjeblieft doorzetten, want ik ben klaar met regen en kou. En met autoruiten krabben ook trouwens. Ik ben toe aan voorjaar, en aan weer wat frissere gerechten. Zoals deze gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten!

gele kokos curry met kip

Afgelopen weekend was ik in de buurt van Zwolle, voor een lang weekend weg met mijn hele familie. We zaten met zijn allen in een groot huis en hebben weer eens de tijd gehad om samen te zijn en bij te praten. Wat hadden we enorm geluk met het prachtige weer, zo fijn! Overdag lekker veel buiten zijn! Zonder jas op het terras! Wandelen door het bos, spelletjes doen. En in de avond tot laat bij een kampvuurtje zitten. Wat een heerlijke dagen. Een top weekend was het!

gele kokos curry met kip

Eenmaal thuis had ik echt wel moeite om mijn draai weer te vinden. Helemaal alleen aan het werk, zo stil ineens. Maar ik vond dat ik wel moest, want ik had gewoon nog helemaal niks klaar liggen voor op de blog. Soms zou je denken dat het er hier allemaal gesmeerd aan toe gaat, maar dat is dus niet het geval. Altijd als ik net lekker op dreef ben en weer een paar dagen vooruit heb kunnen werken, komt er weer iets tussen waardoor ik weer eens hopeloos achter de feiten aan loop.

gele kokos curry met kip

Geïnspireerd door het heerlijke weer van de afgelopen dagen, besloot ik om in elk geval een fris gerecht klaar te maken. Een beetje tropisch zelfs, door de kokos en de mango. Ik ben niet alleen klaar met de regen en de kou, ik ben ook klaar met winterse recepten. Geen zware kost meer. Ik geloof er nog steeds in dat we het voorjaar een handje kunnen helpen door vooral zonnige maaltijden klaar te maken. Met deze gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten moet dat zeker lukken!

gele kokos curry met kip

Gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten

Voor 4 personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 250 gr kipfilet / kippendijfilet
  • 2 uien
  • 200 gr (diepvries) doperwten
  • 1/2 rijpe mango
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 gr cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1/2 limoen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • verse koriander
  • olie om in te bakken

Nodig:

pan voor de rijst, vergiet, wokpan

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en gember schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn.

Snij de kipfilet in reepjes of blokjes.

Verwarm wat olie in de wokpan en schep de ui in de pan. Fruit deze tot de ui glazig ziet. Voeg dan de kip toe en bak rondom bruin. Voeg eventueel wat extra olie toe.

Doe nu ook de peper in de pan en pers de knoflook en gember uit bij de ui en kipfilet. Voeg de kerrie, kurkuma, komijn, chilipoeder, paprikapoeder, wat peper en een snuf zout toe. Schep goed om en pers dan het sap van 1/2 limoen hierbij uit.

Schenk de kokosmelk in de wokpan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen, zodat de curry wat kan indikken. Voeg na 10 minuten de (diepvries) doperwten toe. Laat nu nog zo’n 5 minuten zachtjes koken.

Schil ondertussen de mango en snij deze in fijne stukjes. Ik roosterde de cashewnoten nog even kort in een droge koekenpan, maar je kunt ze ook ongeroosterd laten. Voeg de mango en cashewnoten toe aan de wokpan.

Serveer de gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten met de zilvervliesrijst. Scheur nog wat blaadjes koriander erover en enjoy!

gele curry met kip

Ga jij aan de slag met dit recept voor kokos curry met kip, mango en cashewnoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

curry mango recepten curry met kip curry met kip recepten curry recepten gele curry kerrie kerrie recepten kip kerrie kip kerrie recepten zelf curry maken zelf kip kerrie maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleReview Deliciously Ella Elke Dag + winactie!
Next Article Kokos koekjes met pure chocola
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4 reacties

  1. Peter on 14 maart 2017 12:21

    Echt een heerlijk recept. Omdat we toch al rijst wilden eten past dit precies in het programma. Kippendijfilet altijd lekker, malser dan kipfilet. Ook de verfrissende mango komt goed tot zijn recht. Weer een toprecept Reny. Dankjewel. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Perfecte foto’s.
    O ja, waar blijven nu de reacties van al die lezers? Of reageren jullie alleen maar als er iets weer gratis te verkrijgen is zoals dit weekend, het boek dat Reny weggeeft. Leuk hoor. Straks allemaal weer massaal naar de Libelledag zeker en in de rij staan voor de gratis artikelen. Triest……..

    Reply
  2. Vioon86 on 19 maart 2017 15:32

    Heerlijk gerecht!! Gisteren gemaakt voor (kritische ;)) familie. Was een grote hit! Een versie met mango gemaakt en een met ananas. Dat was ook erg lekker!!

    Wel de koriander vervangen door peterselie omdat mijn man geen koriander verdragen kan.

    Reply
  3. Sanne on 22 mei 2017 14:15

    Heerlijk gerecht en echt favoriet hier in huis !!

    Reply
  4. Brenda on 23 september 2017 11:35

    Kan ik dit gerecht vandaag al maken en morgen opwarmen of beter maken en meteen serveren?
    We hebben morgen een klein feestje en ik vind het zooo lekker dat ij het met anderen wil delen.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....