X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

Quiche met gekarameliseerde ui, mascarpone en kersen

4
By Mind Your Feed on 10 december 2021 Diner

Vandaag een feestelijk voorgerecht voor de feestdagen. Deze quiche met gekarameliseerde ui, luchtige mascarpone en zoete kersen. Deze smaken… echt, je weet niet wat je proeft!! Een heerlijk vegetarisch hartig taartje om het diner mee te beginnen! En die kleuren dan ook hè, dit roept toch Kerst!

Hier is het echt aftellen tot aan de Kerst hoor! Ik heb er helemaal zin in! Mooie gedekte tafels, gezelligheid en warmte van de kaarsjes, de liefste mensen om mij heen en natuurlijk lekker eten! Want om eerlijk te zijn, vind ik dat ook echt genieten!

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

Quiche met gekarameliseerde uien

De Sinterklaas recepten heb ik deze keer dan ook maar een beetje overgeslagen. Ik heb namelijk al zo’n zin in Kerst dat ik heel veel lekkere recepten heb bedacht… ik kom bijna dagen tekort om al die lekkere gerechten met je te delen…. dus we gaan gewoon lekker los richting de feestdagen!

Vandaag dus een klein hartig taartje – want dat is het nog steeds – met gekarameliseerde rode uien. Uien karameliseren is me toch een partij lekker! Ik doe het vaak als ik hamburgers bak, dan serveer ik er gekarameliseerde uien bij. Maar ze zijn dus ook heerlijk in deze mini quiches!

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

Gekarameliseerde uien

Goed, die gekarameliseerde uien dus… Je hebt er iets meer geduld voor nodig dan wanneer je gewoon een ui fruit, maar dan heb je ook zeker wat! Wat veel lekkerders dan een gewoon gebakken uitje. Door de ui zachtjes te laten stoven, wordt ie heerlijk zacht en zoet! 

Dit kleine vegetarische voorgerechtje blijft toch nog steeds wel hartig hoor! Ook de kersen die ik in dit recept gebruik, maak het geheel niet te zoet. Dat komt door de kruiden en kaas die ik gebruik…

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

Vegetarisch voorgerecht

Je zou deze quiche met gekarameliseerde ui, mascarpone en kersen dus prima als voorgerecht met de Kerst kunnen serveren.. Ik vind dat altijd zo feestelijk staan, kleine quiches en op ieders bord een eigen quiche. Wil je nou toch liever een grote quiche maken, dan kan dat natuurlijk ook!

Je zou deze hartige taart dan zelfs ook als vegetarisch hoofdgerecht kunnen serveren! Al wil ik je dan deze vegetarische Wellington met champignons, spinazie en rode biet ook nog even tippen…. Dat is ook echt een showstopper! 

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

Deze quiches met gekarameliseerde ui kun je trouwens al goed voorbereiden! Zeker het karameliseren van de ui is al handig om van tevoren te doen. Ik heb de uien zo’n 20 minuten gebakken, langer zou ook nog kunnen.

Laat daarna afkoelen en bewaar ze afgesloten. Dan kun je de taartjes op het laatste moment afmaken. Ik zou je sowieso aanraden om de quiches wel pas vlak voor het serveren de oven in te schuiven, dat blijft toch het lekkerst!

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

En ook de kersen maakte ik van tevoren al klaar. Ik had nog wat over van de kersen compote die ik voor het monchou toetje maakte en die pasten perfect bij de zoetigheid van de uien.

De compote maak je eenvoudig zelf klaar door de kersen even zachtjes te laten koken met wat water en suiker. Dit kan prima al een dag vooraf, al snap ik dat het lastig is om de compote dan niet weg te snoepen.

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

quiche met gekarameliseerde ui, rode uien, mascarpone, oude kaas, kersen, voorgerecht recept, vegetarisch

Quiche met gekarameliseerde uien, mascarpone en kersen

Makkelijk recept voor feestelijk hartig taartje met gekarameliseerde uien, mascarpone, balsamico, kersen en oude kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Vegetarische recepten, Voorgerecht
Servings: 3

Nodig

  • 4 kleine taartvormpjes
  • Hapjespan
  • Steelpan
  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 200 gram uien
  • 100 gram mascarpone
  • 16 kersen (ongeveer)
  • 3 eieren
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 4 theelepels havermout
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olie (om in te bakken)
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Schil de ui en snij hier fijne ringen van. Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Voeg de blaadjes verse tijm toe, draai het vuur zacht en laat de uien heel langzaam karameliseren. Blijf omscheppen, dit duurt een minuut of 15.
  • Verwarm de kersen in een steelpan met 2 eetlepels water en een klein beetje suiker. Laat ze zachtjes pruttelen totdat ze zacht worden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de kleine taartvormpjes in met wat boter.
  • Doe de eieren in een mengkom en voeg hier de mascarpone aan toe. Mix tot een luchtig mengsel en voeg dan de oude kaas toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe indien gewenst.
  • Schenk de balsamico azijn bij de uien en laat de uien hier nog zo'n 5 minuten in pruttelen. Zet dan het vuur uit.
  • Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg en verwijder het deeg dat over de randjes valt. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met een theelepel havermout.
  • Schep in elke quiche wat van het uienmengsel en ongeveer 4 kersen (zonder al te veel vocht).
  • Schenk het mascarpone-ei mengsel over de 4 taartvormpjes en verdeel ook de oude kaas die wat onderin de mengkom is blijven hangen.
  • Schuif de quiches met gekarameliseerde uien de voorverwarmde oven in en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
Calorieën: 556kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 16g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 18g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

quiche gekarameliseerde ui-9

Ga je aan de slag met dit recept voor quiche met gekarameliseerde uien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bladerdeeg bladerdeeg recepten hartige taart Kerst quiche vegetarisch recept vegetarisch voorgerecht voorgerecht
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTruffel risotto met gemengde paddenstoelen
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #204
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4 reacties

  1. Els on 10 december 2021 17:52

    Ziet enorm lekker uit, maar kan je ook diepvries kersen gebruiken

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 december 2021 11:06

      Ja, zeker, dat kan ook! Kersen kun je nu niet echt vers krijgen…

      Reply
  2. Kitty on 17 december 2023 13:49

    Wat is het nut van de havermout? Wij houden er niet van en om het nou te kopen voor die paar theelepeltjes zie ik niet zo zitten eigenlijk 🙂
    Ziet er trouwens heerlijk uit en wil dit voor aankomende kerst gaan maken!

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 december 2023 08:34

      De havermout strooi je op de bodem van de quiche om het vocht uit de vulling op te nemen. Je kunt hier ook wat paneermeel voor gebruiken of een verkruimeld beschuitje. Zo zorg je ervoor dat de bodem van de quiche niet zacht en vochtig wordt!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required