X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
risotto met pompoen, pompoenrisotto, herfst risotto, geroosterde pompoen

Risotto met pompoen en kastanjechampignons

2
By Mind Your Feed on 10 januari 2018 Diner

Risotto met pompoen. Het is nog geen 3 weken geleden dat ik een feestelijk risotto recept met je deelde. Vlak voor Kerst kwam er namelijk een super romige risotto in prosecco op mijn blog, een heerlijk bijgerecht dat eigenlijk ook zonder feestdagen op tafel kan komen.

De keer daarvoor dat ik risotto maakte, kon ik me bijna niet herinneren dus ik besloot maar gelijk door te pakken… En deze keer een hele winterse variant! Risotto met pompoen en kastanjechampignons past wat mij betreft helemaal bij deze frisse dagen van het jaar. Pannetje op, roeren maar!

risotto met pompoen

Afgelopen week begon het normale leven weer. Meiden weer naar school, ik weer aan het werk. In de kerstvakantie ben ik eigenlijk nergens echt aan toegekomen, alles liep in elkaar over en van werken kwam niet heel erg veel. En stiekem vond ik dat ook eigenlijk wel even lekker. Om een klein tandje terug te schakelen en me even te focussen op het gezin. Want hoe leuk het ook is om met een nieuw huis bezig te zijn, dat vraagt uiteindelijk echt wel wat van ons gezinsleven…

risotto met pompoen

Vanaf nu gaan we aftellen naar en voorbereiden op de verhuizing. Nog een week of 7 en dan zouden we daar in theorie moeten wonen. Dan kook ik mijn recepten in mijn nieuwe keuken, ik ben zo benieuwd!! Tot die tijd heb ik tussen al het inpakken van verhuisdozen nog wel een beetje tijd gemaakt om ook hier op de recept gewoon door te draaien. En van heerlijke comfort food recepten heb ik zelf ook nooit genoeg, dus deze risotto met pompoen en kastanjechampignons moet ik maar snel met je delen! Bij dezen dus!

risotto met pompoen

risotto met pompoen, pompoenrisotto, herfst risotto, geroosterde pompoen

Risotto met pompoen en kastanjechampignons

Makkelijk recept voor heerlijke romige risotto met pompoen, kastanjechampignons en krokante spekreepjes.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Rijst
Servings: 4

Nodig

  • Rooster voor de oven
  • Bakpapier
  • Grote pan voor de bouillon
  • Stoofpan met dikke bodem
  • Soeplepel

Ingrediënten

  • 150 gram risotto rijst
  • ½ pompoen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram spekreepjes
  • klontje boter
  • Parmezaanse kaas
  • olie
  • peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het rooster met een vel bakpapier.
  • Snij de pompoen in plakken van 1 cm en verwijder de pitten. Leg de pompoen op het rooster van de oven, druppel er wat olijfolie over en strooi de oregano en rozemarijn over de pompoen. Schuif de pompoen voor 20 minuten in de oven.
  • Maak de de groentebouillon klaar. Ik doe meestal 1 bouillonblokje op 1 liter water.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de champignons en snij in fijne plakjes.
  • Zet de pan met dikke bodem op het vuur en doe hier – zonder olie of boter – de spekreepjes in. Bak ze zo’n 5 minuten en voeg dan de champignons toe. Roerbak deze nog 5 minuten mee en schep dan de spekreepjes en champignons uit de pan.
  • Verwarm eventueel nog een beetje olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de risotto rijst toe. Schep om.
  • Je ziet op de korrel een licht wit puntje, hoe langer je de rijst meebakt, hoe duidelijker dit puntje zichtbaar wordt. Dit betekent dat de rijstkorrel nu klaar is om het vocht op te gaan nemen.
  • Schep dan een lepel of 3 a 4 bouillon in de pan en zet het vuur laag. Breng de risotto rijst aan de kook.
  • Zorg dat de rijst net onder water staat en laat de bouillon aan de kook komen. Roer regelmatig door en voeg steeds weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot dat de rijst beetgaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Laat de rijst zeker niet te gaar worden!
  • Haal de pompoen uit de oven en snij eventueel geblakerde plekjes weg. Snij daarna in kleine blokjes. Voeg toe aan de risotto en schep nu ook de spekreepjes met champignons weer in de pan.
  • Roer de risotto met pompoen en kastanjechampignons goed door. Ik voegde deze keer geen extra boter toe voor de romigheid maar ging natuurlijk wel los met de Parmezaanse kaas. Enjoy!
Calorieën: 329kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 9g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

risotto met pompoen

Ga je aan de slag met dit recept voor risotto met pompoen en kastanjechampignons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Kerst kerst recepten pompoen recepten pompoen risotto risotto risotto herfst risotto met pompoen risotto met spek risotto recepten risotto zelf maken risotto zonder wijn
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVan oude stal tot woonhuis – project droomkeuken #1
Next Article 15 x ovenschotel recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

2 reacties

  1. Manolito van Galen on 20 november 2022 08:21

    Hoi Reny,

    Ziet er heerlijk uit.
    Maakt het uit wat voor soort pompoen je dient te gebruiken in dit gerecht?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Culinaire groetjes,

    Manolito

    Reply
    • Mind Your Feed on 4 december 2022 20:39

      Hoi Manolito,
      Ik vind zelf de oranje bol-pompoen, de hokkaido pompoen hier het lekkerst voor!
      Eet smakelijk, groetjes, Reny

      Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.