Van oude stal tot woonhuis – project droomkeuken #1

8

Wie heeft er met me mee geteld? Hoe vaak heb ik in het afgelopen jaar gezegd dat ik druk was. Druk met een nieuw huis… Ik ben zelf de tel kwijt geraakt, dus ik vergeef het je als je het niet meer weet. Maar druk was ik wel. En vandaag ga ik je er alles over vertellen! Over het mega project van onze verbouwing van een oude stal tot woonhuis. En over hoe mijn nieuwe droomkeuken er straks uit gaat zien. Ik ga eens bij het begin beginnen, want al maanden roep ik dat ik binnenkort meer zal vertellen over mijn nieuwe huis maar dat kwam er steeds niet van. Terug naar de winter van 2014…. 

Hoe het allemaal begon…. een oude koeienstal.

droomkeuken

En de binnenkant. Deze ruimte was jarenlang een opslagruimte voor onder andere een loodgietersbedrijf.

Toen ontstond namelijk het wilde plan om deze oude koeienstal om te bouwen tot woonhuis. Die stal staat hemelsbreed 500 meter bij onze huidige woning vandaan en steeds als we langs reden, droomden we een beetje weg. Hoe tof zou het zijn om daar te wonen? Maar ja, hoe pak je zoiets aan?! Tijdens een vakantie met de familie zaten we in de avond aan een wijntje en gooiden we onze droom in de groep. Mijn zus en zwager waren direct ook super enthousiast en toen zijn we begonnen om samen onze droom concreter te gaan maken…. Het idee om van de stal niet 1 maar 2 woonhuizen te maken was geboren….

droomkeuken

…. met oude stalraampjes!

droomkeuken

Een begin. De staldeur eruit. En een nieuw dak erop.

Droomkeuken

Binnen hebben we nu ook licht…

We wisten dat de stal al lang niet meer werd bewoond door koeien. De laatste jaren was het een opslagruimte geweest voor verschillende bedrijven. Maar was de stal eigenlijk wel te koop? Konden we dat betalen? Krijg ik als zzp’er wel een hypotheek? Hoe maak je van een grote ruimte van alleen maar stenen muren en een asbest dak een woning? En hoe deel je zoiets in, een ruimte van minstens 300 vierkante meter? Hoe maak je daar 2 huizen van die wel echt los van elkaar zijn? Want hoewel ik intens veel van mijn zus en haar gezin hou, hoef ik niet met haar samen te wonen…. Een 2 onder 1 kap woning dus, en dat in die oude koeienstal….

droomkeuken

Er komen deuren en ramen, het huis krijgt vorm!

Vanaf dat moment ging het balletje rollen. Eerst langzaam…. maar het laatste jaar steeds sneller. Nadat we wisten dat we de stal konden kopen, moesten we eerst onze financiën op orde krijgen. Tegelijkertijd moest er een tekening gemaakt worden voor de gemeente om vergunning aan te vragen voor deze mega verbouwing. En voordat ik het wist zaten we in een rollercoaster die het nieuwe huis heet. Vorig jaar in mei is de aannemer gestart met ons project en als het goed is – en blijft gaan – ga ik eind februari verhuizen…

Droomkeuken

De kozijnen zijn geplaatst, de ramen erin. Het lijkt bijna een huis te worden.

droomkeuken

Vanaf de zijkant gezien.

Er is ontzettend veel gebeurd het afgelopen jaar. Van een stal met 4 stenen muren en een dak van asbest platen staat er nu gewoon bijna een huis. Er zit een nieuw dak op, de kozijnen zijn geplaatst, de kamers krijgen vorm. Tijd om je mee te nemen in het laatste stuk van dit enorme project! De komende weken laat ik je meer zien van mijn nieuwe plekje en natuurlijk ga ik je alles vertellen over mijn droomkeuken. Want die heb ik uitgezocht en wordt echt té gek! Ik heb al helemaal zin om daar aan de slag te gaan, nog heel even geduld….

droomkeuken

En dit is binnen. Hier gaat straks mijn droomkeuken komen!

Droomkeuken

Tegen de wand waar nu het hout staat komt een kastenwand van 3 meter.

droomkeuken

En voor de raampartij komt een vrijstaand kookeiland. Love it!

Voor meer achter de schermen beelden kun je mij zeker volgen op Instagram! Daar deel ik in de stories korte video’s en regelmatig een foto update. En binnenkort ga ik ook in vlog-vorm meer laten zien van mijn nieuwe keuken, stay tuned!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

  • Hi,

   Wat een geweldig project! Inmiddels wonen jullie waarschijnlijk al riant in de verbouwde schuur. Wij zijn pas in de beginfase van onze woondroom waar te maken.
   Mijn grote vraag: hoe hebben jullie het aangepakt betreft vergunningen aanvraag? Het wijzigen naar woonbestemming. Dubbele woonbestemming voor 2 gezinnen? Ik zie door de bomen het bos niet. Hoop dat je de tijd wilt nemen om mij op weg te helpen.
   Wel heel leuk om te zien dat het dus wel kan!!

   Vriendelijke groet,
   Ismi

 1. Ontzettend,geweldig dat jullie dit project zijn aangegaan. Wat zal het soms spannend zijn geweest naast jullie werk en het gezin. Zegt wel iets over jullie doorzettingsvermogen en zo’nuitdaging aan te durven. Geniet er enorm van en leuk dat je foto’s laat zien.

 2. Heel gaaf! Ik rijd er regelmatig langs 😉 en zie het hard werk gestaag vorderen. Al had ik niet gelijk door dat het jullie huis zou worden! Veel succes en plezier met de afbouw.

 3. Ziet er nu al heel mooi uit Reny. Binnenkort wordt jullie droom echte werkelijkheid, het bewonen, leven, en koken in je prachtige nieuwe keuken.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.