Weekmenu 43 makkelijke maaltijden

3

Terug van weggeweest, vandaag weer eens een weekmenu op de blog! Ik vond het wel tijd worden voor een beetje orde in de chaos. Tijd voor rust en regelmaat. Nu maandag het echte leven weer begint, ga ik maar eens aan de slag met een planning voor de avondmaaltijden. De afgelopen 2 weken was het hier kerstvakantie en wist ik al dat het maken van een strak menu toch niet zoveel zin zou hebben. In de vakantie rommelen we vaak maar wat aan en wordt er  –  op de Kerstdagen na – niet uitgebreid gekookt. Vanaf nu dus weer back to normal en dat betekent dat ik voor elke dag van de week een suggestie heb voor wat je op tafel zou kunnen zetten. Kun je wel wat inspiratie gebruiken, schrijf dan mee!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #43 makkelijke maaltijden

Maandag

quiche met pompoen

Laten we deze week nog niet al te moeilijk beginnen maar vooral wel weer de groenten gaan toevoegen. Ik schuif vandaag deze makkelijke quiche met pompoen, spinazie en oude kaas de oven in. Nog een salade ernaast en ik ben klaar!

Dinsdag

erwtensoep

Dit weer vraagt om soep! Een goed gevulde warme kom soep is zo lekker als het buiten koud en guur is. Ik maak een flinke pan erwtensoep met worst klaar en stop nog een portie in de vriezer voor een later moment.

Woensdag

Italiaanse kruiden

Ik moet weer even in het ritme komen. Nog geen zin om lang in de keuken te staan  – wanneer eigenlijk wel?! – en dan is deze klassieke pasta carbonara eigenlijk altijd goed. Mijn man vindt dit de lekkerste carbonara ever. Zegt genoeg toch!

Donderdag

bonenschotel met broccoli en mozzarella

Deze bonenschotel met broccoli en mozzarella was eigenlijk een toevalstreffer. Ik gooide op goed geluk wat ingrediënten bij elkaar en dit blijkt hartstikke lekker te zijn. Ik zet em deze week weer eens op het menu!

Vrijdag

pompoenfriet

Vrijdag! Dat betekent dat er wel weer gesnackt mag worden! Maar ik heb in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw bijna elke dag pizza, patat of borrelhapjes gegeten, dus vandaag ga ik voor deze pompoenfrietjes. Nog een zelfgemaakte kip schnitzel en een salade en ik keur het goed!

Zaterdag

Indonesische pulled chicken

Dit was echt mijn uitvinding van de eeuw! Indonesische pulled chicken in een wrap. Dat is heerlijk als lunch, maar ik ga er binnenkort ook nog een recept voor de avondmaaltijd mee uit werken. Want dit is me toch lekker….

Zondag

havermout ontbijtcake

Zondag. Rustdag. Ik ga echt beter plannen dit jaar en mijn weekend ook echt een weekend laten zijn. Dus dat betekent uitgebreid ontbijten, bijvoorbeeld met deze havermout ontbijtcake met blauwe bessen. Yum!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

 1. Mijn scherm en de recepten lopen door elkaar. De dagen vd weel
  K staan in een smalle streep op mijn scherm. Hebben anderen dit ook?

  • Ja alles loopt door elkaar in een smalle streep naar onder, ik zie nu ook niet wat ik typ want ga onder plaatje door. Dus sorry voor typefouten. Jammer want wil jaar goed beginnen.

   • Mind Your Feed op

    Dank jullie wel voor de reactie! Er stond inderdaad iets niet goed in de tekst…. Nu aangepast en volgens mij is het zo wel leesbaar?!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.