X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Snijbonenstamppot met zoete aardappel

Snijbonen stamppot met zoete aardappel

11
By Mind Your Feed on 17 maart 2015 Diner

Snijbonen stamppot met zoete aardappel. Yes, het voorjaar is begonnen! Wat een heerlijke dagen zijn het, met zo’n fijn zonnetje dat al echt lekker warm is. Afgelopen dagen was ik met mijn zus in Den Bosch en hebben we al op het terras gezeten. Ik word daar vrolijk van hoor! Nou heb ik de winter dit jaar redelijk goed doorstaan, normaal gaat dat donkere seizoen nog wel eens gepaard met wat flinke moodswings en dan ben ik helemaal blij als ik het voorjaar weer gered heb…

Wat ik wel graag meeneem uit de winter, zijn de stamppotjes die dan zo regelmatig op tafel staan. Maar die stamppotten kun je in het voorjaar natuurlijk net zo goed maken, wel met wat lichtere ingrediënten natuurlijk. Deze snijbonen stamppot met zoete aardappel gaat met mij mee het voorjaar in!

snijbonenstamppot, snijbonen stamppot met zoete aardappel, recept

Snijbonen stamppot

Vanaf maart ongeveer zijn ze weer verkrijgbaar, de Hollandse snijbonen. Bij mij komen dan altijd herinneringen van vroeger naar boven…. Mijn moeder had zo’n echt snijbonenmolentje en dan gingen die lange snijbonen zo de molen in, om er vervolgens in lange slierten uit te komen. Ik heb zo’n molentje nooit meer aangeschaft toen ik op mezelf ging wonen, want zelf snijden met een goed mes gaat ook prima. Ik snij ze dan wel het liefst zo fijn mogelijk, zo kan ik ze makkelijk in gerechten verwerken.

snijbonenstamppot, snijbonen stamppot met zoete aardappel, recept

Snijbonen horen tot de peulvruchtenfamilie, maar vooral de verse peulvruchten zoals sperziebonen, snijbonen en tuinbonen nemen de plaats van groenten in op het bord. Ze bevatten meer vitaminen en mineralen dan hun gedroogde broertjes en zusjes, die vaak als koolhydraatbron op ons bord terecht komen. Snijbonen bevatten veel kalium, calcium en ook vitamine C. Door de combinatie met zoete aardappel en gegrilde paprika zet je een fris stamppotje op tafel, een fijn gerecht voor een mooie voorjaarsdag.

snijbonenstamppot, snijbonen stamppot met zoete aardappel, recept

Snijbonenstamppot met zoete aardappel

Snijbonen stamppot met zoete aardappel

Makkelijk recept voor lichte stamppot van snijbonen, zoete aardappel, rode paprika en spekreepjes.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Servings: 4

Nodig

  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Pureestamper

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 800 gram zoete aardappel
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram spekreepjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • klontje roomboter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de steel van de paprika, snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in kleine blokjes. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg de paprika’s in het bakblik. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper. Dek af met een laagje aluminiumfolie en schuif de oven in voor 20 minuten.
  • Schil de zoete aardappels en breng ze in een pan met water aan de kook. Kook in 10 minuten gaar.
  • Breng in een pan met water de snijbonen aan de kook en laat de snijbonen in 10 minuten beetgaar koken.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan. Om ze knapperig te krijgen, giet je halverwege het vrijgekomen vocht af en laat je de spekjes nog even verder bakken.
  • Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper. Giet de snijboontjes af en schep door de zoete aardappels heen.
  • Haal de gegrilde paprika uit de oven en voeg toe aan de snijbonenstamppot. Schep als laatste de spekblokjes er door heen en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe. Enjoy spring!
Calorieën: 479kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 13g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 10g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

snijbonenstamppot, snijbonen stamppot met zoete aardappel, recept

Ga je aan de slag met dit recept voor snijbonenstamppot met zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

glutenvrij snijbonen stamppot voedselzandloper zoete aardappel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSnelle speltbroodjes
Next Article Uit Pauline’s keuken Kookboek review + winactie!
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

11 reacties

  1. Saar on 17 maart 2015 13:53

    Hmm, dat klinkt heerlijk zeg!

    Reply
  2. Emily van Kampen on 17 maart 2015 14:03

    Een stamppot kan nog best vind ik! En helemaal als je zo’n lekkere met snijbonen en zoete aardappel maakt 🙂

    Reply
  3. Lucia on 18 maart 2015 10:31

    En die was me daar toch lekker! Ik had ruim een kilo bataat gekookt, en 500 gr snijbonen. Toch was het niet genoeg voor ons gezin… er werd gevochten om de laatste scheppen en het was zo op.
    Net zegt mijn zoon tegen mij: die stamppot van gisteren was erg lekker mama! hij was namelijk de vaatwasser voor me aan het uitruimen en kwam toen de grote pan tegen die ik gebruikte. Blijkbaar legde dat een link met die lekkere maaltijd!
    Volgende keer: méér!

    Reply
  4. marloes on 11 april 2015 18:55

    Leuk!! Ben gelijk aan het proberen in de keuken!

    Reply
  5. Jolanda on 29 april 2015 19:39

    Zojuist gegeten! Heerlijk, pan is schoon leeg gegaan. Voor herhaling vatbaar. Zoete aardappelen zijn ook lekkerin de tajine.

    Reply
  6. Stephanie on 30 april 2015 09:34

    Als vegetariers hebben we de spekjes vervangen door een gebakken ui en een klein beetje kaas. En wat hebben we gesmuld! Dit komt zeker vaker op tafel

    Reply
  7. José on 5 mei 2015 18:37

    Als vegetariërs hebben we lichtgekruide tofu roerbakreepjes gebakken. Absoluut voor herhaling vatbaar!

    Reply
  8. kat on 11 augustus 2015 15:56

    Ook lekker ipv de bacon. De eerder genoemde gebakken ui en dan gebakken champignons. Het is echt een smulgerecht.

    Reply
  9. Margo on 4 april 2017 18:30

    Een heerlijk recept! Ik had de paprika met knoflookolie besprenkeld.

    Reply
  10. Tamara on 6 maart 2018 18:44

    Mijn zoon zei eerst bah wat is dat maar zat even later te lekker te smullen en wilde nog een portie.

    Reply
  11. Eline on 29 mei 2018 16:48

    Hallo Mindyourfeed,

    I.v.m. een tyramine beperkt dieet mag ik geen gerookt vlees en spekjes zijn meestal gerookt. Heb je nog een tip wat voor vlees ik dan zou kunnen gebruiken in dit gerecht?

    Reply
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.