X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
stoofpot van rundvlees met speculaas

Stoofpot van rundvlees met speculaas

2
By Mind Your Feed on 29 november 2017 Diner

Stoofvlees met speculaas. Ik heb de smaak goed te pakken, al zeg ik het zelf. Helemaal in to de herfstrecepten en ik ben er nog lang niet klaar mee… Heerlijke geuren die de keuken en de kamer vullen, ik kan daar heel blij van worden! Vroeger maakte mijn moeder al heerlijke stoofpotjes klaar, die we dan bij de stamppot aten. Hachee bijvoorbeeld, voor bij de peen en uien…

Goede herinneringen aan bepaalde gerechten zijn vaak mijn inspiratie voor nieuwe recepten en zo stond ik op een doordeweekse dag ineens deze heerlijke stoofpot van rundvlees met speculaas klaar te maken. Kan heel goed bij de aardappelpuree met prei en champignons die ik laatst al met je deelde. 

stoofpot van rundvlees

Stoofpot van rundvlees met speculaas

Hoewel ik nog volop in de herfst zit qua recepten, moet ik toch ook langzaam aan richting de feestdagen gaan werken. Nou gaat dat op zich heel goed samen! Deze stoofpot van rundvlees en speculaas zou je zeker ook met Sinterklaas op tafel kunnen zetten. Of met Kerst.

Misschien dat ik dat ook wel ga doen, want ik ben niet zo van het ingewikkelde dit jaar. Ik ben er zelfs nog niet helemaal over uit wat we precies gaan doen en gaan eten. Maar heel moeilijk wordt het niet. Wel lekker, dat zeker!

stoofpot van rundvlees

Sukadelappen voor stoofvlees

Voor goed vlees ga ik altijd naar mijn slager in het dorp. Ik ben al niet zo’n ontzettende carnivoor, dus als ik vlees eet, dan wil ik ook kwaliteit. Het fijne vind ik dat ik dan ook gewoon kan vragen welk vlees je het beste kunt gebruiken voor deze stoofpot van rundvlees. Het zijn de sukadelappen geworden en die worden echt boterzacht als je ze lang genoeg stooft… Heerlijk, laat dan zo  ook de winter maar beginnen!

stoofpot van rundvlees

stoofpot van rundvlees met speculaas

Stoofpot van rundvlees met speculaas

Heerlijk en makkelijk recept voor runder stoofvlees van sukadelappen met speculaas
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 2 uur uur 45 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Stoofvlees
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem
  • Schaal

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • flinke klont boter
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 5 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 speculaasjes

Bereiden

  • Het voordeel van de sukadelappen bij de slager halen was dat hij gelijk aanbood op ze in stukjes te snijden. Maar als jouw slager nou niet zo aardig is (…) dan begin je met het vlees in stukjes te snijden.
  • Doe het rundvlees in de schaal en doe hier 2 el bloem bij. Schep even om.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schrap de winterpeen en snij in plakjes van 0,5 cm.
  • Zet de stoofpan op het vuur en laat hier een flinke klont roomboter in smelten. Fruit de ui, pers de knoflook erbij uit en voeg dan de sukadelappen toe. Bak heel kort aan en blus het vlees dan af met de rode wijn.
  • Schenk de balsamico azijn en de runderbouillon in de stoofpan. Voeg de wortel, kruidnagels, steranijs en laurier toe en laat de stoofpot van rundvlees minstens 2,5 uur op laag vuur stoven.
  • Roer regelmatig even door. Na 2,5 uur verbrokkel je de speculaasjes boven de stoofpan. Laat nog 30 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met aardappelpuree met prei en champignons en geroosterde spruiten en pompoen erbij.
Calorieën: 336kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 26g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

stoofpot van rundvlees

Ga jij aan de slag met dit recept voor stoofpot van rundvlees en speculaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Kerst kerst recepten sint sinterklaas Sinterklaas recepten stoofpot stoofpot recepten stoofpot rund stoofpot rundvlees stoofpot speculaas stoofvlees stoofvlees recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTomatensoep met witte bonen en prei
Next Article Hartige banketletter met pompoen, walnoten en Parmezaanse kaas
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kabeljauw van de BBQ

Satésaus van pindakaas

Groenten van de BBQ

2 reacties

  1. Peter on 29 november 2017 10:21

    Goedemorgen Reny,
    Ik mis peper en zout, of is dat bewust vanwege het zout in de bouillon? Toevallig heb ik van de week ook een stoofpotje gemaakt, bijna gelijk als jouw recept. Echter ik heb bovenop op jouw ingrediënten ook nog een klein fijn gesneden preitje, een flesje bockbier en het laatste uur een, in plakjes gesneden, appel toegevoegd. Ook heel lekker. Ik was altijd bang dat de smaak van bier de overhand zou krijgen maar niets is minder waar. Ik hoor het wel van je wat betreft de peper en zout. Fijne dag!

    Reply
  2. Manda on 29 november 2017 10:42

    Omdat ik suikervrij eet, vervang ik de speculaasjes door speculaaskruiden. Dat wordt weer smullen.
    Dank je wel voor weer zo’n heerlijk recept.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

LUNCHEN ZONDER BROOD:
Natuurlijk lunchen zonder brood, Ebook met 50 lunch recepten zonder brood. Van wafels tot wraps tot omelet en frittata, soepen en salades. Variatie op de boterham met deze recepten zonder brood
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
16 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #34 – 2025

9 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #33 – 2025

2 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #32 – 2025

26 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #31 – 2025

19 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #30 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required