X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Stoofvlees met rode wijn – GoodFoodSwap

0
By Mind Your Feed on 18 december 2013 Diner, Feest

Vandaag is Kelly van GoodFoodLove aan het woord! Eerder las je al een review over haar site en deden we een receptenwissel. Kelly maakte heerlijke burgers met friet en dat recept werd goed bekeken. Omdat heel Nederland in Kerstsfeer aan het komen is en nog druk op zoek is naar recepten, hieronder de bijdrage van Kelly, die een heerlijk gerecht kookte dat ik voor haar uitgezocht had. Dat het jullie mag inspireren en mag smaken!

Reny en ik vonden onze vorige GoodFoodSwap (zo hebben we hem gedoopt) zo leuk dat we besloten een speciale kersteditie te doen. We zochten allebei een lekker recept uit dat we uitwisselden en gingen maken.

Ik kreeg een heerlijk receptje van stoofvlees van haar, een echte klassieker en natuurlijk heerlijk met kerst. Ik heb her en der iets toegevoegd, het originele recept komt van Uit Pauline’s Keuken.

De alcohol uit het gerecht zal tijdens het bereiden compleet verdampen dus het is geschikt voor kinderen!

stoofschotel rode wijnRecept stoofvlees met rode wijn:

Dit heb je nodig:
braadpan – maatbeker – geduld 😉

Ingrediënten:

  • 750 gr runderlappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr kastanje champignons in plakjes
  • 1/2 winterwortel
  • 2 el bloem
  • 0,3 l runder bouillon
  • 0,2 l rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • scheut port
  • peper en zout
  • klontje boter

Zo maak je het:
Stoofschotel rode wijnSnij de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 cm en braad ze rondom aan in de boter. Als het vlees bruin is, haal je het uit de pan. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de champignons en wortel in halve plakjes.

Fruit de ui en de knoflook aan in het braadvocht. Voeg de champignons toe en bak deze mee. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee. Laat de bloem even zachtjes garen.

Voeg de rode wijn en de bouillon toe en laat de saus een beetje inkoken.

Doe het vlees terug in de pan en voeg de winterwortel, de laurier en de kruidnagelen bij het vlees. Giet er een flinke scheut port bij en brokkel de ontbijtkoek er overheen.

Laat het stoofvlees gedurende 2 1/2 uur zachtjes stoven op een laag vuurtje. Af en toe even omroeren.

Verwijder de laurier en de kruidnagel voor het serveren.

Ik maakte er mijn favoriete ovenaardappeltjes bij: wassen, in A-parten snijden, over de bakplaat verdelen met olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano en peper & zout en dan 30 minuutjes op 200 graden in de oven. Af en toe even omscheppen. Lekker met de gebakken witlof uit de kerst Allerhande erbij.

stoofschotel rode wijn

Merry christmas!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

good food GoodFoodSwap inspiratie Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChampignon andijvie frittata
Next Article Gezond snoepen: Loveshock chocolade
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....