X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Bloemkoolsalade met abrikozen en pompoenpitjes

3
By Mind Your Feed on 11 augustus 2014 Lunch

Left-overs for lunch, super makkelijk en lekker. Bij ons blijft er altijd bloemkool over, ondanks dat ook de meiden hun bordje bloemkool leeg eten. Maar dan nog, die bloemkolen van tegenwoordig, die zijn echt groot! Vroeger liet ik me nog wel eens weerhouden van het kopen van een bloemkool, ik wist echt niet wat ik met zo’n groot ding aanmoest, weggooien vond ik zonde en twee keer hetzelfde eten in de week dat doen we eigenlijk niet vaak. Maar bloemkool – ook koud – kan natuurlijk prima als lunch. Toen we dus laatst weer eens bloemkool aten, en er weer behoorlijk wat overbleef, ben ik de volgende dag voor de lunch aan de slag gegaan en maakte ik deze heerlijke bloemkoolsalade met abrikozen en pompoenpitjes.

bloemkoolsalade

De bloemkool is een groente die hoort bij de kruisbloemenfamilie. Alle kruisbloemigen bevatten afweerverhogende, ontgiftende en daardoor kankerremmende fytonutriënten (planteigen stoffen die de plant beschermen). Deze beschermende stoffen zijn ook goed voor ons! Daarnaast bevat de bloemkool eiwitten en vitaminen en mineralen, zoals calcium en ijzer. Bloemkool is goed verkrijgbaar van juni tot oktober. Je kunt de bloemkool (en andere gezinsleden uit de kruisbloemenfamilie) het beste zo kort mogelijk stomen of koken in weinig water, zo blijven de goede stoffen in de groente bewaard.

Voor een snelle, lichte lunch is een restje bloemkool een makkelijk ingrediënt. Zorg dat je wel minstens 200 gram overhoudt (voor 1 persoon), zodat je er een volwaardige lunch van kunt maken, anders is het wel heel weinig. Bewaar de (gestoomde/gekookte) bloemkool in een afgedekt schaaltje in de koelkast. Wat je trouwens ook kunt doen is de bloemkoolsalade gebruiken als vulling voor een wrap van kikkererwtenmeel. En deze salade is natuurlijk ook super makkelijk al in de avond voor te bereiden, zodat je het de volgende dag mee kunt nemen naar je werk.

Bloemkoolsalade met abrikozen en pompoenpitjes

  • 200 gr bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 rode (punt) paprika
  • 3 (ongezwavelde) abrikozen
  • 1 el pompoenpitjes
  • 1 flinke el olijfolie
  • peper, zout, kruiden naar smaak

Bereiden: Als de bloemkool nog rauw is, kook of stoom je eerst de bloemkool in ca. 8 minuten beetgaar. Snij de paprika en bleekselderij in kleine reepjes en meng met de bloemkool. Snij de abrikozen in kleine stukjes, voeg toe aan de bloemkool. Bestrooi met pompoenpitjes, sprenkel de olijfolie over de salade en voeg naar smaak peper, zout en andere kruiden toe. Ik gebruikte wat Za’atar en kurkuma.

bloemkoolsalade

Eet smakelijk!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

bloemkool inspiratie lunch salade
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article5 x Havermout inspiratie
Next Article Healthy food news #1
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

3 reacties

  1. Wietske on 11 augustus 2014 18:08

    Aparte combinatie Reny! Restjes bloemkool vries ik in en gebruik dat later in een soepje.

    Groetjes, Wietske

    Reply
  2. Joyce on 12 augustus 2014 07:33

    Hoi, ziet er lekker uit. Op de foto staan alleen pompoenpitten, geen pijnboompitten.
    Groetjes, Joyce

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 augustus 2014 08:49

      Wat stom van mij! Ik bedoelde dus ook pompoenpitjes, zat gewoon met het verkeerde woord in mijn hoofd…. Ga het vandaag even aanpassen! Denk dat pijnboompitten ook erg lekker zijn!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....