X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
geroosterde havermout

Geroosterde havermout met kaneel en vanille

13
By Mind Your Feed on 6 januari 2016 Ontbijt

Geroosterde havermout! Ik hou dus echt heel erg veel van havermout, maar warme pap vind ik niet te eten… Nee echt niet, ik krijg er rillingen van…. Ik maak mijn havermout dan het liefst ook de avond van tevoren klaar, en dan pak ik het ’s morgens uit de koelkast en maak ik mijn ontbijtje af met wat vers fruit en een handje noten.

Maar nu het weer kouder begint te worden in de ochtend, heb ik toch ook wel de behoefte aan iets warms, een beetje comfort food. Als schrale troost voor het feit dat ik mijn bed uit moet… Natuurlijk drink ik ook een mok warme koffie, maar ik besloot ook eens creatief te zijn met mijn havermout ontbijt. En deze geroosterde havermout met kaneel en vanille is het echt waard om mijn bed voor uit te komen!

geroosterde havermout uit de pan, havermout roosteren, ontbijt recept

Geroosterde havermout

Ik kwam dit idee voor geroosterde havermout tegen op Pinterest – volg je mij daar al? Maar in alle recepten die ik daar tegen kwam, wordt de havermout eerst geroosterd, en daarna in warme melk nog verder verwarmd (en zachter gemaakt)….

Eh, nee, dank je, dan zit ik alsnog warme, kleffe havermout te eten… Door het roosteren van de havermout komt er een heerlijke nootachtige smaak vrij, dat ruik je al wanneer je de havermout verwarmd en met de specerijen mengt, dus ik besloot de gok te wagen en de geroosterde havermout zo over mijn yoghurt te strooien. En echt, dit is lekker! En het past ook helemaal binnen mijn #backtonormal projectje, gewoon weer even normaal eten zo na de feestdagen!

geroosterde havermout uit de pan, havermout roosteren, ontbijt recept

Havermout roosteren in de pan

Het recept is eigenlijk te simpel voor woorden, maar ik deel het toch met je! Oh, en weet je wat grappig is? Toen ik vandaag het boek Super food van mijn kookheld Jamie Oliver opensloeg, zag ik daar een recept voor geroosterde havermout in staan. Zie je, zo gek ben ik niet….

Er volgt trouwens binnenkort nog een review van dit boek, januari lijkt me daar de perfecte maand voor! Het makkelijke van geroosterde havermout is trouwens dat het zo klaar is… Het lijkt qua smaak wat op granola – dat dus in de oven klaar gemaakt wordt, en waar je 20 minuten op moet wachten – maar dan dus binnen no time op je bord. Easy!

geroosterde havermout uit de pan, havermout roosteren, ontbijt recept

 

geroosterde havermout

Geroosterde havermout met kaneel en vanille

Makkelijk recept voor het roosteren van havermout in de pan met kaneel en vanille
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten
Servings: 1

Nodig

  • Steelpan met anti-aanbaklaag

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder (of merg uit 1 stokje)
  • 1 theelepel boter
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1 kiwi gold

Bereiden

  • Verwarm de boter in de pan en wacht tot dit gesmolten is. Voeg nu de havermout en de kaneel en vanille toe. Schep om en rooster de havermout in ongeveer 5 minuten. Blijf omscheppen, de havermout mag wel iets verkleuren maar natuurlijk niet verbranden.
  • Zet ondertussen de yoghurt klaar, maak het fruit schoon en schep de geroosterde havermout warm over de yoghurt heen. Enjoy!
Calorieën: 156kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 17g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

geroosterde havermout uit de pan, havermout roosteren, ontbijt recept

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

fruit geroosterde havermout gezond ontbijt gezond ontbijten haver havermout Natuurlijk ontbijten! Ontbijt yoghurt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGevulde avocado met ei en zalm uit de oven
Next Article Havermout met peer, kaneel en chocola
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

13 reacties

  1. Marlotte on 6 januari 2016 07:11

    Oeh yum, wat een heerlijk idee die geroosterde havermout. Lijkt me onwijs lekker!

    Reply
    • Van Rompaey-Bynens on 9 april 2019 17:27

      is dat even gezond als natuur havermout ,

      Reply
  2. Emma on 6 januari 2016 07:40

    Ik maak dit inderdaad ook wel eens! Zo makkelijk! Ik verwarm het fruit, meestal rood fruit, dan ook even in een pannetje zodat het een soort pulp wordt en dat is dan ook nog eens warm, HEAVEN.

    Reply
  3. Elianne on 6 januari 2016 09:50

    Jammer dat ik m’n ontbijt al op heb! Maar dit recept ga ik zeker onthouden. En wat een prachtige foto’s zeg 🙂

    Reply
  4. Klazien on 6 januari 2016 11:02

    Dit was echt een heerlijk ontbijt, heb er wat plakjes banaan aan toegevoegd, super lekker

    Reply
  5. Annemiek on 6 januari 2016 20:30

    Wat voor havermout gebruik je? Ben net begonnen aan mijn glutenvrije dieet en moet nog erg zoeken. Het ziet er heerlijk uit, net als je andere recepten.

    Reply
    • Mind Your Feed on 6 januari 2016 20:34

      Ik gebruik havermout van de supermarkt, die niét gecertificeerd glutenvrij is. Dus ik zou je aanraden even bij de natuurwinkel langs te gaan of online te winkelen.

      Reply
  6. Hannette on 6 januari 2016 21:38

    Lijkt me heerlijk, ik ga het zeker eens proberen. Wat bedoel je precies met vanillepoeder? Ik neem aan geen vanillesuiker? En waar kun je dat krijgen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 6 januari 2016 21:41

      Nee, het is het merg uit een vanillepeul, en dat kun je dus ook als poeder kopen. O.a. bij de Tuinen van Jacob Hooy, en ook online.

      Reply
  7. Talita on 29 januari 2016 23:34

    Ik ga morgen het proberen …

    Reply
  8. Janneke on 8 maart 2016 18:23

    Vind dat je het zo leuk beschrijft. Zal het ook eens gaan maken. Vroeger maakten we zoiets met suiker er doorheen maar tegenwoordig ben ik voor 99% van de suiker afgestapt. Beetje honing zou wel lekker zijn.

    Reply
  9. Sharon on 22 april 2016 08:40

    Is hij dan crunchy of niet? Ik vind het niet lekker als het geen bite heeft….

    Reply
  10. Rachel on 27 januari 2017 20:08

    Heerlijk! Ik rooster nu voor 3 dagen. Eet het met 2 schepjes volle kwark en een banaan. De laatste keer roosteren ik ook wat gemalen amandelen en lijnzaad mee.

    Reply
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.