Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas

0

Oh, oeps… ineens herken ik een fase. Een eet-fase… Die heb ik zo nu en dan, dan maak ik een tijd lang achter elkaar dezelfde soort gerechten klaar. En nu ben ik volgens mij in een fase van quiches en hartige taarten… Het is niks ernstigs hoor, blijkbaar heb ik behoefte aan makkelijk en verwarmend comfort food. Zo in deze steeds korter wordende dagen vind ik het heerlijk om de oven zijn werk te laten doen en daarna aan te schuiven. Deze quiche met pompoen, spinazie en oude kaas komt wat mij betreft deze herfst nog vaker op tafel!

quiche met pompoen

Hier thuis komen de quiches en hartige taarten – wat is het verschil eigenlijk? – naar mijn mening te weinig op tafel… Stom vind ik, want uiteindelijk bepaal ik meestal wat er wordt gegeten. Maar ik probeer rekening te houden met de wensen van het gezin, en die zijn niet zo happig op deze makkelijke gerechten. Ik vind het juist ideaal, want in die ene taart zit een complete maaltijd. Je hoeft er eigenlijk vrij weinig naast te zetten om heerlijk te smullen.

quiche met pompoen

Meestal komt er nog wel een salade op tafel, maar dan is het ook wel genoeg vind ik. Gelukkig heb ik een moeder die ook dol is op het bakken van goed gevulde hartige taarten, dus haal ik mijn hart op als zij ze heeft klaar gemaakt en wij mogen aanschuiven. En aangezien ik nu eenmaal ook gewoon eigenwijs ben, zet ik ze hier in huis ook gewoon af en toe op het menu. Mijn laatste experiment was deze quiche met pompoen, spinazie en oude kaas en die was meer dan lekker. Ga ik gewoon nog vaker maken…

quiche met pompoen

Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas

Voor 1 hartige taart:

  • 1/2 oranje pompoen
  • 200 gr bladspinazie
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 ml (plantaardige) room
  • 100 gr oude kaas, geraspt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • snuf zout
  • 2 el havermout
  • boter om in te vetten
  • beetje olie om te bakken

Nodig;

quichevorm, koekenpan, pan om te koken

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook.

Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm. Verwijder de zaadjes en snij er dan blokjes van. Doe de blokjes pompoen in het kokende water en kook zo’n 10 minuten voor. Giet af en laat even uitdampen.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de spinazie toe. Bak even kort mee tot de blaadjes iets zijn geslonken.

Voeg de blokjes pompoen toe aan de koekenpan en strooi de cayennepeper, paprikapoeder, komijn en een snuf zout erbij.

Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit past en zorg dat de vellen niet teveel over elkaar liggen. Snij desnoods wat stukjes weg.  Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.

Kluts de eieren en meng deze met de room. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer nog een keer goed door!

Schep de pompoen met spinazie op het bladerdeeg en spreid uit over de vorm. Druk eventueel met een vork iets aan, zodat de groenten niet te veel boven de rand uit komen.

Schenk het ei-room-mengsel over de groenten. Maak de quiche met pompoen en spinazie daarna af met de rest van de oude kaas.

Schuif de quiche met pompoen, spinazie en oude kaas voor 40 minuten in de warme oven. Serveer warm!

quiche met pompoen

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met pompoen, spinazie en oude kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter