X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
aardappellasagne met worst en mozzarella

Aardappellasagne met worst en mozzarella

2
By Mind Your Feed on 4 april 2017 Diner

Oh help! Het begint te kriebelen… De zon is gaan schijnen en mijn hoofd dwaalt af naar de zomervakantie. Naar lekker weg gaan als de meiden straks vrij zijn, even een week of wat helemaal niets doen. En dat dagdromen vertaalt zich naar mijn kookkunsten. Met deze aardappellasagne met worst en mozzarella haal ik de smaken van mijn favoriete vakantieland alvast een beetje deze kant op. 

aardappellasagne met worst en mozzarella

Ook de dametjes hebben het op de een of andere manier in hun bol, want ze beginnen steeds vaker over onze vakantie van vorig jaar. We waren toen bijna 3 weken in Italië, zo fijn! Ze vonden het zo geweldig, onze eerste kampeervakantie. In een best wel luxe kant-en-klare tent weliswaar, maar die camping heeft indruk gemaakt. Het vele zwemmen en de ontelbare ijsjes ook…

Maar, of we gaan dit jaar, is nog helemaal niet zeker… Heeft te maken met een nieuw huis. Oh, ik wil er elke keer uitgebreid over vertellen, maar eigenlijk is er zoveel te delen en tegelijkertijd nog helemaal niets. Komt goed, ik zal binnenkort een update geven. Voor nu een makkelijk recept voor aardappellasagne met worst en mozzarella.

aardappellasagne met worst en saucijzen

Die niet heel veel met een traditionele lasagne te maken heeft overigens. Maar ik vond het leuk klinken, en de laagjes maak je niet van lasagnebladeren, maar van schijfjes aardappel. Ideaal! Want, zo vind ik dat de lasagne een stuk lichter blijft. Er staat trouwens ook al een zoete aardappel lasagne op de blog, en je kunt de aardappels in deze aardappellasagne met worst en mozzarella natuurlijk ook vervangen door de oranje variant.

aardappellasagne met worst en mozzarella

Aardappellasagne met worst en mozzarella

Voor 4 personen 

  • 600 gr aardappels
  • 2 uien
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 300 gr bospeen
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 rundersaucijzen
  • 2 bollen mozzarella
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • peper
  • zout
  • olie om te bakken

Nodig;

pan om te koken, koekenpan, ovenschaal 25 x 20 cm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappels en doe ze in de pan. Voeg water toe en breng aan de kook. Laat de aardappels in ongeveer 8 – 10 minuten beetgaar koken. Giet af en laat even uitdampen.

Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Was de courgette en snij in blokjes. Rasp de wortels en snij in dunne plakjes.

Verwarm een  klein beetje olie in de koekenpan en fruit de ui hierin aan. Voeg de paprika en wortel toe en bak zo’n 3 minuten mee.

Snij het velletje van de saucijzen en brokkel de worst boven de pan. Schep om.

Voeg als laatste de courgette toe en bak nog even kort mee. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de pan.

Schenk de tomatenblokjes en de saus bij de pan en voeg de oregano, tijm, rozemarijn, wat peper en eventueel een snuf zout toe.

Snij de aardappels in dunne plakjes, zo’n 3 mm dik. Tijd om de aardappellasagne met worst en mozzarella op te gaan bouwen, mijn favo onderdeel!

Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen en schep dan wat van het mengsel van de groenten en worst hierover heen. Leg weer een laagje aardappelschijfjes hierop en herhaal de lagen.

Eindig met een laag aardappelschijfjes. Snij de bol mozzarella in dunne plakken of scheur er stukjes van. Leg deze bovenop en strooi dan nog een keer rijkelijk met de Parmezaan. Schuif de aardappellasagne met worst en mozzarella nu zo’n 20 – 25 minuten in de warme oven en geniet!

aardappellasagne met worst en mozzarella

Ga jij aan de slag met dit recept voor aardappellasagne met worst en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

aardappel lasagne aardappel lasagne recepten groente lasagne recepten groentelasagne Italiaanse recepten lasagne lasagne makkelijke maaltijd makkelijke maaltijd recepten rundersaucijzen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleYoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien
Next Article Quiche met groene asperges en geitenkaas
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

2 reacties

  1. Peter on 4 april 2017 09:54

    Een lekker en verrassend recept. Dit ga ik vanavond bereiden. Lijkt me heerlijk. En dat zal dan wel een van de laatste recepten van Reny zijn die ik ga maken, want je hebt het over vakantie, welnu vrijdag is het onze beurt. We gaan 4 weken genieten in het mooie Portugal. Groetjes Peter

    Reply
  2. Ilse on 23 september 2018 18:47

    We hebben dit recept vanavond gemaakt. Ik vond het een beetje een allegaartje aan ingrediënten. Erg nat en niet superlekker.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....