X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout pitabroodjes

Havermout pitabroodjes met gehakt

2
By Mind Your Feed on 15 juni 2017 Diner

Deze havermout pitabroodjes met gehakt zijn ideaal voor de dagen waarop het eigenlijk gewoon te mooi weer is om lang in de keuken te staan. Daar heb ik met die warmte echt geen zin meer in hoor! Ik zou niet durven om te klagen over dit heerlijke voorjaarszonnetje, maar om uitgebreid te koken daar heb ik dan geen puf voor. Dus ga ik voor makkelijk, dit gerecht staat echt binnen 20 minuten op tafel!

havermout pitabroodjes

Zodra de zon schijnt, probeer ik zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen. En hoewel ik dol ben op een beetje rommelen in mijn keuken en te bedenken wat ik wil gaan klaarmaken voor de blog, zijn deze warme dagen daar niet echt geschikt voor. Mijn keuken ligt ook nog eens aan de achterkant van het huis, waar de hele middag de zon schijnt. Daardoor wordt het een soort stoomoven…. die ik overigens best graag in mijn nieuwe huis zou willen hebben, haha!

havermout pitabroodjes

Dan zijn deze havermout pitabroodjes met gehakt de perfecte snel-klaar-maaltijd. De havermoutbroodjes ken je misschien al, want ik maakte ze al eens eerder. Maar deze keer sneed ik ze open zodat ik er een makkelijke, maar wel een beetje pittige gehaktvulling in kwijt kan. Nog een salade on the side en voor mij is dit echt meer dan prima.

havermout pitabroodjes

Achter de schermen ben ik trouwens al volop bezig met recepten voor tijdens de zomermaanden. Vooruit werken dus, want als ik straks vakantie heb, wil ik ook wel even echt goed niks doen. Heb je nog verzoekjes voor makkelijke salades, campingmaaltijden, gezonde tussendoortjes voor onderweg naar je vakantieadres? Laat het me dan zeker even weten, dan ga ik daarmee aan de slag!

Havermout pitabroodjes met gehakt

Voor 4 personen

Voor de broodjes:

  • 200 gr havermout
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl oregano
  • 1 tl cayennepeper
  • snuf zout
  • olie

Nodig: blender of koffiemolentje, mengkom, ovenrooster, bakpapier, koekenpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier.

Maal de havermout met de blender of een klein koffiemolentje tot havermeel. Je kunt dit natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Doe het havermeel in de mengkom en voeg het bakpoeder en een snuf zout toe. Roer de yoghurt en de eieren door het meel en kluts tot een glad beslag.

Schep het beslag met een grote (soep) lepel op het bakpapier en maak zo 8 broodjes. Gebruik de bolle kant van een lepel om het beslag iets uit te spreiden. Schuif de havermout pitabroodjes voor 20 minuten de warme oven in.

Maak ondertussen de gehaktvulling klaar. Schil en snipper de ui en snij de rode peper fijn. Maak de knoflook schoon.

Verhit een kleine scheut olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de peper toe en pers de knoflook uit. Doe nu het gehakt in de pan en voeg de chilipoeder, komijn, nootmuskaat, oregano, cayennepeper en een snuf zout toe. Bak tot het gehakt gaar is.

Haal de havermout pitabroodjes uit de oven en laat ze heel even afkoelen. Snij dan open, vul eventueel eerst met wat sla en schep dan het gehakt in de broodjes. Lekker met zelfgemaakte tzatziki!

havermout pitabroodjes

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout pitabroodjes met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

fastfood fastfood recepten havermout pitabroodjes havermoutbroodjes makkelijke doordeweekse maaltijden makkelijke maaltijden pitabroodjes recept zelf pita maken zelf pitabroodjes maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePasta met geroosterde paprika en mozzarella
Next Article Vaderdag ontbijt voor alle stoere, en lieve papa’s
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

2 reacties

  1. Britt on 15 juni 2017 14:07

    Oeh, dit lijkt me zo lekker! Ik ben zelf wel heel nieuwsgierig naar lekkere maaltijdsalades voor de zomer!

    Reply
  2. Linda on 28 november 2017 22:21

    Al heel lang op zoek naar een lekker broodje. Na verschillende pogingen eindelijk eentje gevonden dat ik lekker vind en ook nog eens gezond. Bedankt voor het recept, dit ga ik meer maken.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.