Pasta met geroosterde paprika en mozzarella

0

Als er iets is dat de Italianen als geen ander kunnen, is het wel met weinig ingrediënten een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. Puur, eenvoudig en ook nog voedzaam. That’s the way I like it! Geen poespas, gewoon lekker eten. Nou heb ik mijn vakantie voor komende zomer toevallig net geboekt, en dan krijg ik helemaal weer zin in pasta. Deze pasta met geroosterde paprika en mozzarella bijvoorbeeld. Niks lastigs aan, en zo goed!

pasta met geroosterde paprika

Italië, een van mijn favoriete landen om te vertoeven. Niet alleen vanwege het heerlijke eten, maar ook om de prachtige natuur, de fijne mensen, de taal (!), en de meestal heerlijke temperatuur. Ik kom er zo graag en ook voor komende zomer staan er 2 bezoekjes aan bella Italia op de planning. Naast een vakantie met het gezin ga ik namelijk ook mezelf nog even verwennen met een yoga & food retreat. Hoe goed klinkt dat!?

Het stond al een tijdje op mijn bucket list om een relaxreisje voor me, myself and I te plannen. Weg zonder man en kids, even écht helemaal tot rust komen. Dus toen ik hoorde van de reis die Claartje van Foodness in augustus organiseert, heb ik niet heel erg lang nagedacht. Ik heb me aangemeld, boekte gisteren een ticket en heb er zo onwijs veel zin in!

pasta met geroosterde paprika

Ik hoorde dat er nog een aantal plekjes beschikbaar zijn, dus als jij ook zin hebt in een week lang yoga, goed eten, food workshops, genieten van Italiaanse landschappen en pure ontspanning, kortom la bella vita, dan zou ik zeker met ons mee gaan. Met deze pasta met geroosterde paprika en mozzarella droom ik alvast even vooruit van een heerlijke zomer die gaat komen!

pasta met geroosterde paprika

Pasta met geroosterde paprika en mozzarella

Voor 4 personen:

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 15 kleine smaaktomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • 2 tl gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • paar blaadjes verse basilicum

Nodig; pan voor de pasta, kleine koekenpan, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de steel van de paprika’s en snij er daarna lange repen van. Maak 4 teentjes knoflook schoon.

Leg de paprika samen met de smaaktomaatjes in de ovenschaal. Schenk hier een flinke scheut olijfolie over en bestrooi met zout, peper en oregano. Leg de teentjes knoflook tussen de paprika en schuif de groenten voor 20 minuten de warme oven in.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo’n 8-10 minuten al dente.

Schil en snipper de sjalotten. Snij de rode peper fijn en maak de laatste 2 tenen knoflook schoon. Verwarm een drup olie in de koekenpan en fruit hier de sjalotten in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit. Bak even mee en zet dan het vuur uit.

Giet de pasta af en schep er de sjalotten met rode peper en knoflook doorheen.

Haal de paprika en tomaatjes uit de oven en schep deze ook door de pasta heen. Scheur de mozzarella in stukjes en doe hetzelfde met de verse basilicum.

Leg de mozzarella op de pasta met gegrilde paprika en maak af met de basilicum. Buon appetito!

pasta met geroosterde paprika

Ga je aan de slag met dit recept voor pasta met geroosterde paprika en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.