X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
makkelijk recept voor romige milde curry met kip en kokosmelk

Milde kokos curry met kip

7
By Mind Your Feed on 9 november 2014 Diner

Milde kokos curry met kip. Curry gerechten passen wat mij betreft helemaal bij deze tijd van het jaar. Nu het buiten kouder wordt, is het fijn om een verwarmende maaltijd op tafel te zetten.

De romige smaak van een curry gerecht, met een beetje pit van een pepertje erin, zorgen bij mij altijd voor zo’n warm gevoel, echt comford food! Precies wat ik in deze donkere maanden nodig heb. Deze milde kokos curry met kip komt hier dan ook regelmatig op tafel.

romige kokos curry met kip

Curry met kip en kokosmelk

Een curry is een gekruid Aziatisch (Indiaas) gerecht en voor de Indiërs betekent curry saus of jus. Wat dat betreft voldoet deze kokos curry wel aan de definitie, maar ik denk dat ik het gerecht niet in een traditioneel Indiaas kookboek ga terugvinden.

Ik geef altijd een eigen draai aan gerechten, omdat ik ook rekening wil houden met wat mijn gezin graag eet. De saus die ik voor deze curry gebruik is kokosmelk, een heerlijke romige volle melk die het gerecht een zachte smaak geeft en ook de peper een beetje neutraliseert.

romige kokos curry met kip

Curry zonder currypasta

Vaak vraagt het maken van een curry gerecht om veel ingrediënten, omdat je voor de basis een curry pasta maakt die rijk van smaak is. Ik schrik altijd een beetje van zo’n lange lijst met specerijen die je niet standaard in huis hebt, en ik begrijp dan ook eigenlijk wel dat er voor curry gerechten vaak kant en klare curry pasta gebruikt wordt.

Maar dat is helemaal niet nodig, ook met simpele ingrediënten maak je een hele lekkere basis voor een curry. Kokosolie en tomatenpuree vormen de basis, en verder denk ik dat je de meeste kruiden die ik in dit gerecht gebruik wel in huis hebt.

romige kokos curry met kip

makkelijk recept voor romige milde curry met kip en kokosmelk

Milde kokos curry met kip

Makkelijk recept voor snelle romige curry met kip en doperwten
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Indiaas
Curry recepten, Wereldgerechten
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem
  • Knoflookpers

Ingrediënten

Voor de curry pasta:

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel

Verder nodig:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 10 champignons
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels boekweitmeel

Bereiden

  • Begin met het maken van de curry pasta: snij de peper doormidden (verwijder eventueel de zaadjes) en snij fijn. Pers de knoflook en de gember. Doe de kokosolie in een schaaltje, voeg de tomatenpuree toe en schep het pepertje, de knoflook en de gember er doorheen. Doe nu de droge kruiden bij de pasta en roer goed door.
  • Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de ui, borstel de champignons schoon en snij in plakken, maak de paprika schoon en snij in stukjes.
  • Zet de pan op het vuur en schep de curry pasta in de pan. Laat even warm worden en voeg de ui toe. Laat de ui glazig worden en doe dan ook de kipfilet in de pan. Schep goed om en bak de kipfilet rondom aan.
  • Doe nu de paprika en champignons in de pan, laat even meebakken.
  • Schenk de kokosmelk bij de kipfilet en groenten en breng aan de kook. Nu kunnen de tuinerwten bij de curry. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, je zult zien dat de curry indikt.
  • Wil je de saus meer binden, voeg dan nog 3 el boekweitmeel of kikkererwtenmeel toe en roer goed door.
Calorieën: 318kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 23g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 16g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

romige kokos curry met kip

Lekker met (volle graan) rijst, maar ook met boekweit of farro. Wil je meer pit in dit gerecht, dan kun je natuurlijk ook een hele peper gebruiken.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

curry diner glutenvrij recept voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHealthy food news #3
Next Article Gevulde paprika’s met groenten en gehakt
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

7 reacties

  1. Emily van Kampen on 9 november 2014 10:12

    Deze curry klinkt zalig! En het valt me nog reuze mee met de ingrediënten lijst.

    Reply
  2. José Copier on 15 november 2014 21:08

    Vanavond deze curry met kip gemaakt. Ze vonden het allemaal heerlijk. Ik ga het zeker vaker maken.

    Reply
  3. Jolande Boon on 17 november 2014 19:40

    Heerlijk! Ik heb er pikante curry van gemaakt door er een flinke groene peper in te doen. En een staafmixer gebruikt voor de curry pasta. (gemak dient de mens)

    Reply
  4. Evelien on 18 november 2014 22:42

    Vanavond gemaakt en WOW wat heerlijk! Ook ons zoontje heeft gesmuld! Ik vond het zo’n succes dat ik het op mijn facebook heb gepromoot! Dank je!

    Reply
  5. Carolina on 24 november 2014 23:17

    Beste Reny,

    Weer een heerlijk recept, curry zijn mijn favoriet sinds jaar en dag, Wat mij alleen opviel was het blikje “tomaten puree”…past toch totaal niet in jou kijk en visie op een gezonde leefstijl!
    Jij bent toch zeker op de hoogte van dat, tomatenpuree in blik niet oke is…. de zuurtegraad van tomaten zorgt ervoor dat er extra BPA uit het blik lekt en in de voedingsinhoud terecht komt.
    Succes verder met je leuke blog!
    Mvg Carolina.

    Reply
    • Mind Your Feed on 25 november 2014 10:30

      Hoi Carolina,

      Mijn kijk en visie op een gezonde levensstijl is dat alles kan, mits je het met mate en bewust eet. Dus ook een blikje tomatenpuree als basis voor een curry gerecht moet kunnen wat mij betreft. Je kunt uiteraard ook zelf tomatenpuree maken!

      Reply
  6. Geraldine Beckers on 25 september 2017 17:50

    Heerlijk! Ik heb een variatie gedaan op het recept, courgette in plaats van champignons/ paprika en garnalen in plaats van kip. Verder meteen lekker veel currypasta gemaakt met extra knoflook! Echt prima recept en zo leuk om zelf curry pasta te maken:) Top receptje weer! Thanx

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required