X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
quiche met sperziebonen en gehakt, sperziebonen quiche, hartige taart met sperziebonen, quiche recept

Quiche met sperziebonen en gehakt

8
By Mind Your Feed on 12 september 2017 Diner

Quiche met sperziebonen en gehakt. Ja. Daar ben ik weer. Ik leef nog… Een soort van dan. Ik begon het me ook al af te vragen, wanneer ik nu weer eens tijd had voor een nieuw recept op de blog. Maar de afgelopen week was een gekkenhuis. Chaos ten top. Helemaal niets voor mij, ik hou altijd van een beetje overzicht. Maar door de gebeurtenissen van afgelopen dagen, was ik niet eens in de búúrt van mijn laptop te vinden. Gelukkig kon ik wel even de keuken in en maakte ik deze quiche met sperziebonen en gehakt klaar. Daar is het nu ook echt weer voor, lekker verwarmend comfortfood!

quiche met sperziebonen en gehakt

Ik roep altijd het hardst dat balans het sleutelwoord is. Nou, bij mij was dat de laatste dagen even ver te zoeken. En hoewel ik normaal gesproken qua werk alles wel goed heb ingepland, of in elk geval vooruit heb gewerkt, was daar ook toevallig net geen sprake van. Meestal vind ik het dan – als het even niet zo gestroomlijnd loopt – niet erg om in de avond nog mijn blog uit te tikken, maar ik had er echt de energie niet voor.

Ik moest namelijk ons huis leeg ruimen. En schoonmaken. Zodat er foto’s gemaakt konden worden. Wat een klus was dat… Ik riep al maanden dat we gaan verhuizen omdat we uit ons huis zijn gegroeid, maar als je ziet wat ik de afgelopen weekenden heb weggegooid… En dat was niet alleen van mij, kan ik je vertellen… Na de grote puinruimactie moest er natuurlijk ook nog flink gepoetst worden. Absoluut niet mijn hobby, maar alles voor een goede foto!

quiche met sperziebonen en gehakt

Sperziebonen quiche recept

Natuurlijk had ik de grootste klus voor het laatst bewaard. Iets met deadlines en living on the edge ofzo. Tussendoor had ik gelukkig wel de tijd om nog in de keuken te staan en maakte ik deze quiche met sperziebonen en gehakt klaar. Maar daarna had ik geen puf meer om het recept uit te werken. Want het gewone leven draaide ook nog gewoon door. Het waren me de dagen wel, vanaf nu maar weer een beetje op zoek naar de balans. Want yes, gisterochtend zijn de foto’s gemaakt dus dat hoofdstuk is nu even af….

quiche met sperziebonen en gehakt

quiche met sperziebonen en gehakt, sperziebonen quiche, hartige taart met sperziebonen, quiche recept

Quiche met sperziebonen en gehakt

Makkelijk recept voor hartige taart met sperziebonen, gehakt en kerrie.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Koekenpan
  • Mengbeker
  • Springvorm 20 cm

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram rundergehakt
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijn
  • snuf peper
  • snuf zout
  • boter (om in te vetten)
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snij de kontjes van de snijbonen af. Vul een pan met water en kook de sperziebonen hier zo’n 6 minuten in voor.
  • Schil en snipper de ui. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm de koekenpan op het vuur en voeg een beetje olie toe. Fruit hier de ui in aan en voeg de peper toe. Pers de knoflook erbij uit en schep goed om.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak gaar. Breng dan het gehaktmengsel op smaak met de kerrie, kurkuma, komijn, peper en zout.
  • Tik de eieren uit boven een mengbeker en voeg hier de room aan toe.
  • Giet de sperziebonen af en doe deze in de pan bij het gehakt.
  • Bekleed de springvorm met de vellen bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bedek dan de bodem van de quiche met havermout. Dit neemt straks het vocht uit de sperziebonen en gehakt goed op.
  • Schep de sperziebonen met het gehakt nu op het bladerdeeg in de springvorm en spreid goed uit. Schenk het mengsel van ei en room uit over de taart.
  • Schuif de quiche met sperziebonen en gehakt voor 30-35 minuten in de warme oven. En eet smakelijk!
Calorieën: 458kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 20g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

quiche met sperziebonen en gehakt

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met sperziebonen en gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

comfort food comfortfood doordeweekse maaltijden hartige taart hartige taart recepten kerrie quiche makkelijke maaltijden quiche quiche gehakt quiche recepten quiche sperziebonen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleMexicaanse zoete aardappel salade met avocadodressing
Next Article Geroosterde paprika tomatensoep
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

8 reacties

  1. Linda on 12 september 2017 08:49

    Wat grappig. Afgezien van de bladerdeeg, de eieren en de komijn is dit mijn recept voor bobotie. Gisteren nog gegeten. Alleen de appels ontbreken nog. Ik ga dit eens proberen. Kijken of de kinderen ook een bobotietaart lusten. Bedankt voor het recept!

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 september 2017 11:46

      Haha, ja, daar had ik nog niet bij stil gestaan, dat de ingrediënten daarvoor hetzelfde zijn. Kijken of de bobotietaart in de smaak valt!

      Reply
  2. Karin on 12 september 2017 15:46

    Kan ik het bladerdeeg vervangen voor een andere bodem? Ik eet glutenvrij. Er is wel glutenvrij bladerdeeg, maar ben er niet dol op.

    Reply
  3. Margreeth on 12 september 2017 18:26

    Voor hoeveel personen is dit? Als het voor 4 personen is, is de hoeveelheid groenten erg weinig. Wij vonden het wel erg lekker!

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 september 2017 11:45

      Het recept is inderdaad voor 4 personen, en helaas past er echt niet meer in de springvorm…. Je kunt er altijd een salade naast zetten, dat doe ik ook! 😉

      Reply
  4. Jennifer on 13 september 2017 17:35

    Ohh lekker zeg! Lang geleden dat ik een quiche heb gemaakt. Ik sla hem op!

    Reply
  5. Diederique on 2 oktober 2017 11:03

    Ziet er heerlijk uit je quiche met sperziebonen. Hij staat voor vandaag op het programma! Alleen valt me op dat de oventemperatuur die je aangeeft voor veel van je gerechten gemiddeld 10 tot 20 graden lager is dan ik gebruik. Vraag gebruik je een hete lucht oven voor je gerechten of een traditionele oven met boven en onderwar te voor je gerechten?

    Reply
  6. Charlotte on 2 oktober 2017 19:22

    Het was heerlijk! Sperziebonen vervangen door doperwten.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required