X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
amaranth pannenkoeken

Amaranth pannenkoeken

2
By Mind Your Feed on 28 maart 2014 Diner, Lunch

Hoera, het is vandaag nationale pannenkoekendag! Op basisscholen door het hele land gaan kinderen vandaag pannenkoeken bakken. Nu heb ik nog geen kinderen op de basisschool, maar ik vind dat pannenkoekendag eigenlijk voor iedereen een feestje mag zijn! Heb jij dus ook geen kinderen op de basisschool, of wil je het pannekoekenfeestje nog even doorzetten als ze vanmiddag thuis komen? Ga dan zelf aan de bak! We houden het natuurlijk wel een beetje gezond, daarom koos ik voor deze amaranth pannenkoeken.

Amaranth pannenkoeken

Amaranth is net als quinoa een pseudo-graan. Amaranth is geen graansoort, maar de zaden van de plant lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Amaranth is rijk aan eiwitten en vezels, vitamine B, vitamine E en mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en zink.  Ook is het glutenvrij. Je koopt het in kleine korrels bij de natuurwinkel en kunt er dan zelf mee aan de slag. Amaranth kun je koken, net als havermout, maar je kunt de korrels ook poffen, net als mais. Ik maakte er meel van, voor in het pannenkoekenbeslag. Ik heb ooit eens een klein koffiemolentje gekocht en daar maak ik zelf mijn meel mee. Ideaal, zeker voor kleine porties, en je hebt altijd ‘vers’ meel.

amaranth pannenkoeken

Ingrediënten amaranth pannenkoeken

(voor 2 pannenkoeken)

  • 50 gram amaranth-meel
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 ei
  • snuf (Keltisch zee)zout
  • peper
  • (kokos) olie

Bereiden: Doe de melk en het ei in een kom en klop het ei goed los. Doe nu het meel erbij en maak een glad beslag. Je kunt ook alles in de blender doen, wel zo snel en je krijgt een mooi glad beslag! Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en wacht tot de pan goed warm is. Schenk de helft van het beslag in de pan, totdat de bodem bedekt is met een dunne (!) laag beslag. Bak de amaranth pannenkoek aan beide kanten licht bruin. Maak een tweede pannenkoek op dezelfde manier!

Amaranth pannenkoek

Tip: ik maakte er een hartige pannenkoek van, met champignons en rucola. Ik smeerde er ook nog wat vegetarische paté op. Amaranth pannenkoeken hebben van zichzelf al een wat hartige smaak, amaranth smaakt licht-nootachtige, dus ik vind het lekker om ze met hartig beleg te eten.

Tip: je kunt deze pannenkoeken natuurlijk ook – net als gewone pannenkoeken – beleggen met fruit, kaas, spek, waar jij zin in hebt. Vandaag mag alles, want het is nationale pannenkoekendag! Enjoy!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

amaranth diner glutenvrij lunch pannenkoek voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleLente smoothie met raapstelen
Next Article Zoete aardappel wortelsoep
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

2 reacties

  1. Annemiek on 28 augustus 2014 11:27

    Als dit onderdeel is van de #30voeljefit challenge komt het wel goed 😉

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 augustus 2014 13:16

      Wacht maar af 😉 Maar met de #30voeljefit challenge gaat het zeker goed komen!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....