X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
suikervrij broodbeleg

Tonijnsandwich

4
By Mind Your Feed on 28 oktober 2014 Lunch

Wanneer ik mezelf een net even wat luxere lunch gun dan een eenvoudige boterham met wat beleg, dan maak ik altijd deze tonijnsandwich klaar. Ik ben gek op tonijn en maak graag zelf mijn eigen tonijnsalade. In de loop der jaren heb ik mijn favoriete combi van ingrediënten gevonden en een bakje tonijnsalade uit de supermarkt hoef ik dan ook echt niet meer. Het is namelijk zo eenvoudig zelf te maken, schande dat ik het recept nog nooit gedeeld heb! Wanneer je glutenvrij moet of wilt eten, kun je deze heerlijke sandwiches ook makkelijk klaar maken. En dat hoeft helemaal niet lastig te zijn wanneer je kiest voor glutenvrij brood van Schär.

tonijnsandwich

Ik heb goede herinneringen aan zelfgemaakte tonijnsalade. Vroeger, toen ik nog klein was, maakte mijn vader vaak op zaterdagmiddag een schaaltje tonijnsalade voor bij de film die we dan met z’n allen keken. Zeker in de wintermaanden, gezellig met de open haard aan en de gordijnen dicht, was het heel fijn om zo met het gezin de zaterdagmiddag door te brengen. Zo zie je maar, eten waar je goede herinneringen aan hebt, blijft toch altijd goed smaken! Daarom maak ik nog steeds erg graag tonijnsalade, en het liefst eet ik het dan als lunch door een een tonijnsandwich van te maken.

Wanneer je voor tonijn in blik gaat, kies dat altijd tonijn op waterbasis en niet op oliebasis. Door de vettige olie wordt de binnenlaag van het blikje waarin de tonijn zit week, en daardoor komen de schadelijke stoffen uit het plastic ook in de tonijn terecht. En kies natuurlijk altijd voor MSC gecertificeerde tonijn, op de website van MSC kun je per vissoort nakijken of deze duurzaam gevangen is.

tonijnsandwich

Eet je glutenvrij, dan kun je ervoor kiezen om zelf glutenvrij brood te maken. Maar soms is het makkelijk om zo een sneetje brood te kunnen pakken en aan de slag te gaan met je lunch. Ik gebruikte voor deze tonijnsandwich het Vital brood van Schär, dat onder andere zuurdesem, lijnzaad en zonnebloempitten bevat. Dit Vital brood is lekker zacht en voelt aan als vers brood. Omdat ik het bij een sandwich vind passen dat het brood wat knapperig is, roosterde ik de broodjes heel even in de oven.

tonijnsandwich

Eet je suikervrij? Let dan even op de ingredienten, want sommige broden van Schär zijn gezoet. 

Tonijnsandwich met glutenvrij brood van Schär

Voor 2 luxe sandwiches:

  • 6 sneetjes Schär Vital
  • kokosolie
  • Italiaanse kruiden
  • 1 blikje MSC tonijn
  • 1 rode ui
  • 2 augurken
  • 2 el mayonaise (glutenvrij!)
  • 1/2 tl mosterd (glutenvrij!)
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 2 handjes rucola
  • 2 eieren
  • 8 plakjes komkommer

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de 6 sneetjes brood aan 1 kant in met kokosolie en bestrooi met wat Italiaanse kruiden. Leg de sneetjes brood op het rooster van de oven en bak ze in 5 – 6 minuten knapperig. Doe de eieren in wat water in een pannetje, breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken.

Snipper de ui en snij de augurken erg fijn. Laat de tonijn uitlekken en doe in een schaaltje. Voeg de ui en augurk toe, schep 2 el mayonaise en 1/2 tl mosterd door de tonijn en voeg nog wat zout en peper toe.

Haal de eieren van het vuur, laat even afkoelen, schil ze en snij in plakjes. Was de komkommer en snij in plakken.

Voor de tonijnsandwich begin je met een snee geroosterd brood. Leg de kruidenkant naar boven en schep hier een flinke hoeveelheid tonijnsalade op. Bedek de salade met rucola en leg de volgende snee brood er boven op. Op deze snee brood leg je de plakjes ei en de plakjes komkommer. Als laatste weer een snee brood erop. Wil je geen vieze handen, leg dan de bovenste snee brood met de kruidenkant naar beneden toe, dus tegen de komkommer aan. Snij de tonijnsandwich schuin doormidden en smullen maar!

tonijnsandwich

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Dit is een gesponsord artikel.

glutenvrij lunch sandwich Schär Schär Vital tonijn
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHavermout pannenkoekjes met peren compote
Next Article Win Lodge Logic broodvorm van het Kookpunt
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Makreelsalade

4 reacties

  1. Emily van Kampen on 28 oktober 2014 07:56

    Wat zien je sandwiches er mooi uit zeg! Alsof ze zo uit een lunchroom komen. Als ik ze zelf maak zijn ze vaak niet zo geordend; )

    Reply
  2. Miss Paperfection on 28 oktober 2014 09:54

    Ga ik zeker eens proberen want tonijnsalade is mijn lievelingssalade. Normaal koop ik een potje maar zelfgemaakt is toch altijd beter en zo weet je tenminste wat er allemaal in zit. Benieuwd of dat er bij mij ook zo mooi gaat uitzien.

    Reply
  3. Brigitte on 10 november 2014 14:23

    Ik heb het Scharbrood eens besteld. Ben benieuwd.
    Ziet er zo heerlijk uit.

    Reply
  4. Merel on 18 augustus 2022 12:35

    Was heerlijk en helemaal niet moeilijk of veel werk! Kga het zeker vaker maken. Dank!!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.